Po 441 dneh v Ljudskem vrtu znova gledalci. Koliko jih bo smelo na tekmo z Muro in kdo ima prednost pri nakupu vstopnic?

M. D.
19.05.2021 12:05
Iz NK Maribor so sporočili, da bodo na tekmi zadnjega kroga prve lige proti Muri v Ljudskem vrtu prisotni tudi navijači.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prednost pri nakupu vstopnic za tekmo z Muro bodo imeli lastniki sezonskih vstopnic. 
Andrej Petelinšek

Od tekme z Bravom 7. marca 2020, ki so jo vijoličasti izgubili in po kateri je odstopil Darko Milanič, v Ljudskem vrtu ni bilo več gledalcev. Na zadnji tekmi z Muro, ki bo po vsej verjetnosti odločilna v boju za naslov prvaka, bodo v Mariboru po 441 dneh odprli vrata stadiona za navijače. 

V NK Maribor so na spletni strani zapisali, da bo na voljo 2000 vstopnic, prednostne pravice pri nakupu imajo imetniki sezonskih vstopnic, prodaja se začne danes ob 15. uri. "Kot v času največjih tekem v Ljudskem vrtu ne bo dovolj vstopnic za vse zainteresirane, zato naprošamo za razumevanje in posredujemo vse informacije glede organizacije. Želeli smo, da bi lahko v skladu z odlokom imeli omogočeno polovično zasedenost Ljudskega vrta, vendar to ni izvedljivo. Zahtevano je namreč tudi dosledno upoštevanje medosebne razdalje na tribunah (1,5 metra), predvsem pa dodatnega pogoja (10 kvadratnih metrov za posameznega obiskovalca), kar občutno vpliva na dovoljeno število mest. Ker zahodna tribuna še ni dokončana, so trenutno lahko v uporabi le tribune vzhod, jug in sever," pojasnjuje v NK Maribor. 

Prednost pri zagotovitvi sedeža bodo imeli imetniki sezonskih vstopnic 2020/21, ki so se odločili za obnovitev ali rezervacijo, s tem pa zvestobo podaljšali ne glede na vmesno situacijo, ko ni bilo mogoče napovedati, kdaj bomo znova lahko skupaj na stadionu. Prednostna pravica z možnostjo nakupa za lastnike sezonske vstopnice 2020/21 velja do petka, 21. 5., do 15. ure. Vsak bo lahko zaradi prostorske omejitve kupil eno karto za tekmo z Muro.

Vstopnice bodo na voljo v Vijol'čnih Bajtah v središču mesta in v Mercator centru ter v spletni prodaji. "Če imetniki sezonskih ne bodo zapolnili vseh predvidenih sedežev, bodo vstopnice od petka, 21. 5., od 15. ure, na voljo tudi za preostale navijače," še dodajajo v NK Maribor. Za vstop na stadion bo potrebno izpolnjevati pogoje PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). 

Vse ostale podrobnosti so dostopne na TUKAJ

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta