Prestopni rok: Nova odmevna okrepitev Mure, vrača se še en nekdanji muraš, Dario Kolobarić pa tik pred odmevnim prestopom

M.D.
26.07.2021 14:20
Po Niku Lorbku se k Muri vrača še en nekdanji nogometaš črno-belih. Epizoda v nemški drugi ligi za Mitjo Lotriča ni trajala dolgo, kariero bo 26-letnik nadaljeval tam, kjer je prvič opozoril nase. Znano je tudi, kje naj bi kariero nadaljeval najboljši strelec Domžal v pretekli sezoni.,
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Lotrič (levo) v dresu Mure leta 2011.
Boris Vugrinec

Po drugem porazu v prvenstvu minuli vikend je pristaše aktualnih državnih prvakov pred povratno tekmi drugega predkroga lige prvakov proti Ludogorcu razveselila vest, da se na Fazanerijo vrača Mitja Lotrič, najboljši nogometaš slovenske prve lige v sezoni 2019/2020. Prekmurski napadalni vezist je Mursko Soboto zapustil pri osemnajstih, za člansko ekipo Mure je pred tem zaigral na 44 tekmah (18 med drugoligaši, 26 med prvoligaši) in dosegel štiri gole.

Pot je dolgoletnega mladega reprezentanta Slovenije pred sezono 2012/2013 vodila v Koper, nato v Rudar Velenje, leta 2017 se je preizkusil v tujini pri ciprskem Pafosu, hitro pa se je nato vrnil v Slovenijo k Celju, kjer je igral najboljši nogomet v karieri, postal državni prvak in najboljši igralec lige.

Po lanskih nastopih v evropskih tekmovanjih je Celje zamenjal za nemškega drugoligaša Würzburger Kickers, za katerega je v lanski sezoni odigral 24 tekem in dosegel dva zadetka. Skupno je Lotrič v prvi slovenski ligi zbral že 211 tekem in dosegel 46 golov.

Športni direktor Mure Denis Rajbar je v le nekaj dneh predstavil dve odmevni okrepitvi: "Veseli smo, da se k Muri po Niku Lorbku vrača se en stari znanec Fazanerije. Mitja Lotrič je bil v preteklih letih eden bolj vidnih posameznikov na slovenskih prvoligaških zelenicah, po devetih letih pa se vrača v Fazanerijo. Verjamemo, da se bo Mitja hitro vklopil v ekipo, saj prihaja v okolje, ki ga dobro pozna. Pomembno je, da je pokazal voljo in željo, da ponovno obleče črno-beli dres. Veselimo se ponovnega sodelovanja in verjamem, da bomo z njim na terenu še močnejši."

Na tekmi z Mariborom trenerju Domžal Dejanu Djuranoviću ni bil na voljo Dario Kolobarić, saj da je tik pred realizacijo prestopa. Danes športni časnik EkipaSN poroča, da se bo najboljši strelec rumene družine v pretekli sezoni (v prvenstvu je na 35 tekmah dosegel 12 golov) pridružil Đorđeju Ivanoviću v Šahtarju iz Soligorska, aktualnemu prvaku Belorusije. Kolobarić naj bi bil v preteklih tednih velika želja vsaj treh slovenskih klubov - Olimpije, Celja in Mure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta