Prvi vtisi Maura Camoranesija v Mariboru: Imam sladke skrbi

šr
08.09.2020 19:54

Novi trener vijoličastih je opravil prve treninge v Ljudskem vrtu in je zadovoljen z videnim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pet dni zatem, ko je prevzel krmilo najuspešnejšega slovenskega nogometnega kolektiva, je Mauro Camoranesi strnil prve vtise. "Prvi teden je vedno najtežji, ampak sem zadovoljen z odzivom. Za nami sta šele dva skupna treninga, se pa že vsi usmerjamo k sobotni tekmi (3. kroga prve lige ob 18. uri proti Bravu, op. p.), ki je za nas najpomembnejša," je povedal 43-letni strokovnjak. Je pa svojo ekipo že spremljal na tekmi. Čeprav je v Hartbergu sedel na tribuni, je sodeloval pri testu proti avstrijskemu prvoligašu. "Po načrtu smo igralcem večinoma namenili 45 minut, da preverimo, v kakšnem stanju so. Pomembno je, da so bili kompaktni, enotni, kar želimo tudi v prihodnje. Ob izboljšanju določenih zadev, seveda. Temelji so dobri, z delom jih moramo nadgraditi," je dejal za klubsko spletno stran.
Ekipi sta se danes pridružila tudi reprezentanta, romunski Alexandru Cretu in mladi slovenski Aljoša Matko, ki pa sta počivala. Zaradi lažje poškodbe je manjkal Jan Repas. Italijanski strokovnjak je zadovoljen s tem, kar sta prikazala v dresu z državnim grbom. Prvi je ob debiju igral dobre pol ure proti Severni Irski (1:1) in celo tekmo za zmago proti Avstriji (3:2), za katero je prispeval asistenco. Slednji pa je dobil 27 minut proti Italiji (1:2), za remi z Madžarsko (3:3) pa dosegel dol in priigral enajstmetrovko. Kaj pa je Camoranesi opazil pri drugih na vijoličasti barki? "Želijo si delati, odnos je takšen, kot mora biti. Gremo dan za dnem z načrtom, ki smo ga fantom predstavili. Sladke skrbi bom imel pri sestavi začetne enajsterice za tekmo proti Bravu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta