Posredovalo šest policijskih patrulj: Korotanov Jošt Krivonog ostaja v bolnišnici, pet kršiteljev v hitrem postopku

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
08.09.2020 08:10

Epilog sobotne tekme med Korotanom in Dravinjo, kjer je koroške navijače bolj kot poraz domačih zmotil sodniški kriterij, še ni znan. Poškodovani Jošt Krivonog ostaja na opazovanju v bolnišnici, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije pa bo svoje sklepe sporočil predvidoma jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
NK Korotan

Sobotna tekma tretjega kroga v 3. slovenski nogometni ligi vzhod med Korotanom in Dravinjo se je končala s posredovanjem šestih policijskih patrulj. Domači navijači se namreč niso mogli sprijazniti s sodniškim kriterijem. Korošci so že med tekmo izrazili veliko nejevolje zaradi "vtisa o dvostranskem kriteriju in 'izgubljenosti' sodnika, ki na prvi pogled ni bil dorasel srečanju, ki bi ga moral voditi in z avtoriteto kontrolirati", so v odzivu zapisali pri Korotanu. Sodu je dno izbil grob prekršek Aneja Kolarja nad Korotanovim Joštom Krivonogom. "Igralec Dravinje je z nenamerno, a nevarno potezo postavil srečanje na glavo," pravijo v taboru Prevaljčanov in nadaljujejo, da je bil njegov nalet na Krivonoga najmanj izredno nepremišljen. "Četudi zagotovo nenameren, ampak s takšno brezbrižnostjo in popolno aroganco za svojo varnost ter varnost in zdravje nasprotnika, da si je zagotovo zaslužil kazen, ki ga je doletela. Da sodnik srečanja ob naletu ni ustavil igre in je gostujočega igralca izključil šele po ogledu poškodb, je gledalce in ostale na in ob igrišču še toliko bolj ujezilo." Šlo je za predvsem nesrečen duel, pa pravijo pri Dravinji, pri čemer Krivonogu, tega so zaradi hudega pretresa možganov in nekaj drugih poškodb z reševalnim vozilom prepeljali v slovenjgraško bolnišnico, želijo čim prejšnje okrevanje. Na opazovanju v bolnišnici bo ostal do predvidoma jutri. Pri Korotanu so prepričani, da se domači igralci zaradi hude poškodbe Krivonoga niso uspeli več zbrati, emocionalno stresna situacija pa da je rezultirala tudi v rdečem kartonu trenerja Nika Podvinskega.
Zaradi spornih sodniških odločitev so domači navijači pri sodnikih protestirali tudi po tekmi. Posredovati so morali policisti. "Po sobotni nogometni tekmi smo obravnavali množično kršitev navijačev, ki so bili nezadovoljni s sojenjem in so grozili nogometnim sodnikom," so dogajanje opisali na Policijski upravi Celje, kamor spada tudi Koroška. Policisti, sodelovalo je šest patrulj, so uporabili prisilna sredstva - strokovni prijem, sredstva za vklepanje in vezanje ter plinski razpršilec. Pridržali so pet kršiteljev, zoper vseh pet pa bo po zbranih obvestilih uveden hitri postopek zaradi kršitev določenih določil zakona o javnem redu in miru. Poleg denarnih kazni za kršitelje bo najverjetneje kakšno dobil tudi klub, a disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije bo svojo odločitev predstavila predvidoma jutri. 
V taboru Korotana dogajanja po tekmi niso komentirali. Od ekscesov, tako so zapisali, se ograjujejo tudi pri Dravinji. So pa gostje obsodili "dejanja domačega uradnega napovedovalca, ki je med tekmo po mikrofonu komentiral, da naši igralci simulirajo ter po koncu tekme našo zmago razglasil za nezasluženo. Verjamemo, da je neljubim dogodkom po tekmi 'pripomoglo' tudi to neprimerno obnašanje uradnega napovedovalca, ki bi moral biti nepristranski ali pa se bi moral vsaj ogniti neprimernim komentarjem med tekmo. Organizacija tekme je bila sicer, kot je to na Prevaljah v navadi, odlična. Za našo ekipo je bilo dobro poskrbljeno, zmotilo pa nas je, kot smo že izpostavili, obnašanje uradnega napovedovalca", pravijo pri Dravinji. O zmagi z 2:3 pa da je bila poštena in čista. Za zmago so Dravinji čestitali tudi Prevaljčani in dodali, da verjamejo, da se jim bodo v gosteh znova dobro postavili po robu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta