Vijoličasti pred gostovanjem v Celju: kako odpraviti nedopustne napake?

Marko Kovačevič
30.04.2021 06:00
Po izpadu iz pokala bodo nogometaši Maribora rane celili na štajerskem derbiju
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zadnjem štajerskem derbiju so slavili Celjani, a od takrat sta obe ekipi menjali trenerja. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Ena lovorika se je že izmuznila; nogometaši Maribora letos ne bodo prekinili petletnega posta brez naslova v pokalu Slovenije. Vtis o porazu na četrtfinalni tekmi v Domžalah se po dveh prespanih nočeh ni spremenil. "Tudi po opravljeni analizi je evidentno, da smo odigrali zelo slab polčas, bili predaleč od nasprotnikov, slabi v dvobojih, igri ena na ena, v obrambi in imeli ogromno težav v organizaciji igre. Je pa bil drugi polčas dober. Žal mi je, da fantje niso bili nagrajeni za vloženo energijo in trud. Dogajajo se nedopustne napake, v naslednjih dneh bomo to skušali odpraviti," ugotavlja trener vijoličastih Simon Rožman.

​Spet proti nekdanji ljubezni

Dvoboji z nekdanjimi ljubeznimi se mu niso posrečili. Domžale so bile od Maribora boljše tako v prvenstvu kot v pokalu. Jutri čaka Rožmana še en spopad z bivšimi delodajalci, v 31. krogu prve lige bo Maribor gostoval v Celju. V knežjem mestu je strokovnjak iz Štor začel svojo trenersko pot, se kalil na klopi mlajših selekcij, leta 2014 pa dobil priložnost na čelu članskega moštva ter ga leto kasneje odpeljal do pokalnega finala in drugega mesta v prvi ligi, kar je bil do prejšnje, šampionske sezone izenačen najboljši dosežek grofov v prvenstvu. No, Rožman na drugem največjem stadionu v državi ne bo obujal spominov na svoje trenerske začetke. "Priprava na nasprotnika je malce otežena, ker je Celje zamenjalo trenerja. Kakorkoli obrnemo, gre za aktualne državne prvake, ki nas bodo z dodatno energijo po menjavi zagotovo poskušali presenetiti. Pričakujem ogromno globine, mi pa se moramo postaviti tako, kot smo se v drugem polčasu v Domžalah – z željo, energijo in dovolj kreativnosti v napadu, da si pripravimo priložnosti. Zanimiva tekma bo," pred spopadom z varovanci Agrona Šalje razmišlja šef vijoličaste slačilnice.

Kader ne bo pretirano drugačen, kot je bil na prejšnjih tekmah. Zaradi rumenih kartonov bo gostovanje izpustil Luka Uskoković, zaradi poškodbe pa je sezono že končal Ignacio Guerrico. Kako dolgo pa bo trajala bolniška za Blaža Vrhovca in Martina Milca? "Vrhovec je še najbližje vrnitvi. Bomo videli, kaj bo prinesel zadnji trening. Tudi Milec je dokaj blizu. Z njima bi se nam kader razširil. Igralce, ki bodo na voljo, bomo skušali maksimalno pripraviti, izkoristiti in motivirati, da bi dosegli želeni cilj," odgovarja Rožman.

​Šalja kot Jarošik?

Novinec se bo predstavil na najbolj pogostem obračunu v slovenski prvi ligi in edinem, ki je na sporedu vse od osamosvojitve. Kot nogometaš Olimpije, Primorja, Domžal in Interblocka je prvoligaško sceno dodobra spoznal na igrišču, se bo pa Agron Šalja med slovensko elito jutri prvič preizkusil še kot trener. Debi nekdanjega selektorja mladih reprezentanc Slovenije – njegovega naslednika na čelu selekcije do 17 let bo izvršni odbor NZS izbral na naslednji seji – med grofi je bil uspešen. Celje je v pokalu vsaj malo izplavalo iz rezultatske krize in se prek drugoligaša iz Radomelj uvrstilo v polfinale. Da bi se izognili rednim druženjem z drugoligaši v prihodnji sezoni, pa Šaljo in njegove varovance čaka še kar nekaj dela. S Čehom Jiržijem Jarošikom, zdaj že nekdanjim trenerjem, so rumeno–modri padli na deveto mesto lestvice, od osmega, ki zagotavlja neposreden obstanek med prvoligaši in ga trenutno drži Aluminij, pa jih ločijo tri točke. Je pa Jarošiku kljub neprepričljivim predstavam uspelo nekaj, kar bo želel ponoviti tudi Šalja. Čeh je edino zmago v prvi ligi zagrabil, ko je na drugi strani igrišča stal ... Maribor!

Pari 31. kroga I. SNL – danes ob 17. uri: Gorica – Mura; jutri ob 15. uri: Tabor – Domžale, ob 16.45: Celje – Maribor, ob 20. uri: Koper – Bravo; v nedeljo ob 17.15: Olimpija – Aluminij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta