Zakaj je Ronaldo tako jezno umaknil kokakolo? Njegov sin to dobro ve, odzvala pa se je tudi multinacionalka

M.R.
16.06.2021 10:34
Poteza Cristiana Ronalda na novinarski konferenci je presenetila mnoge, hkrati pa je povzročila, da so se mediji razpisali o zdravih navadah tega portugalskega nogometaša, ki je z eno malo gesto tudi poskrbel, da je za več milijard dolarjev padla vrednost podjetju Coca-Cola.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cristiano Ronaldo na ponedeljkovi novinarski konferenci z vodo
Reuters

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je v ponedeljek presenetil s svojo potezo, a tokrat ne na nogometnem igrišču, temveč na novinarski konferenci pred tekmo z Madžarsko, ki jo je včeraj Portugalska brez težav dobila. 

Ko je prišel do mize, je videl na njej dve steklenički kokakole. Z mrkim pogledom ju je takoj odstranil, dvignil plastenko vode in sporočil: "Pijte vodo!"

Ni se zmenil za dejstvo, da je družba Coca-Cola ena glavnih poslovnih partneric svetovne nogometne zveze Fifa in s svojimi produkti tudi uradna brezalkoholna pijača na evropskem nogometnem prvenstvu. 

Sicer pa Ronaldo nikoli ni skrival svoje nenaklonjenosti do gaziranih pijač in nasploh do vseh pijač, razen do vode in naravnih sokov. Zdrava prehrana in zelo stroga skrb za lastno telo sta glavna razloga, da je 36-letni Ronaldo še vedno eden najboljših nogometašev na svetu. Fizično je še vedno na ravni deset let mlajših športnikov. 

Ko je pred tremi leti prestopil v Juventus, je šokiral zdravnike, ki so ga pregledali. Ugotovili so namreč, da ima telo 23-letnika. Poleg tega, da za hitrejše okrevanje uporablja krioterapijsko komoro, redno tudi plava in skrbi za prehrano. 

Portugalski superzvezdnik ima že več let enako prehranjevanje. Šestkrat dnevno ima manjše obroke - zajtrk, malico, dve kosili in dve večerji. Pri tem zaužije kar se da malo masti in čim več beljakovin.

Zelo pazi na prehrano

Za zajtrk rad poje šunko z nemastnim sirom in jogurtom, nekoliko pozneje pa poje še malo avokada. Za prvo kosilo ima na meniju piščančje meso in solato, ob drugem kosilu pa je ribo s solato, jajci ali olivami. Za večerjo, ki jo najpogosteje poje v dveh delih, večinoma spet je ribo, kot sta mečarica ali tuna, včasih pa poje tudi meso. 

"Poje tudi kos pice, a le enkrat tedensko, nato pa naredi 500 trebušnjakov," je razkrila njegova partnerka Georgina in dejala, da je ji včasih lažje, ko je odsoten zaradi gostovanja, saj se tedaj lahko z otroki najejo. 

A Ronaldo ve, kaj njegova družina počne, ko ga ni in zaradi tega ni najbolj srečen. Še več, nedavno je povedal, da prav zaradi tega njegov sin še nima vsega, kar je potrebno, da bi lahko postal vrhunski nogometaš. 

"Jezi me, ker pije kokakolo in fanto, prepiram se z njim, ko je čips, krompirčke in vse to. Tudi moji mali otroci me gledajo, ko jedo čokolado," je lani povedal Ronaldo

"Včasih jim rečem, naj gredo teči na tekalno stezo in nato v ledeno kopel, da si opomorejo do naslednjega dne. On pa reče: 'Oče, zelo je mraz, tega nočem.' Razumem ga, saj ima šele 10 let. Želim pa, da bo dober nogometaš, ne bom pa ga silil. Želim le, da bo najboljši v tistem, za kar se bo odločil, da bo počel," je povedal Ronaldo

Cristiano Junior dobro ve, kaj si njegov oče misli o kokakoli, zdaj pa ve tudi ves svet. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta