Žreb evropskih nogometnih tekmovanj: Mura, Maribor, Olimpija in Domžale dobili potencialne tekmece

M.D.
19.07.2021 12:25
V Nyonu danes znani pari tretjih krogov kvalifikacij za vsa tri evropska nogometna tekmovanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z zmago nad Škendijo so si muraši priigrali šest dodatnih tekem v Evropi. 
Andrej Petelinšek

Mura bo v primeru zmage nad Ludogorcem v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v tretjem igrala proti Olympiacosu ali Neftčiju. Tako je določil današnji žreb parov na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu. Če aktualnim slovenskim državnim prvakom ne uspe preskočiti Ludogorca, prvo tekmo drugega predkroga lige prvakov bosta ekipi igrali v sredo ob 20. uri v Murski Soboti, bodo Sobočani evropsko pot nadaljevali v tretjem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo. Poraženec dvoboja slovenskega in bolgarskega prvaka se bo pomeril s slabšim v dvoboju Ferencvaroš - Žalgiris. 

Prve tekme tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov bodo 3. in 4. avgusta, povratne pa 10. avgusta. Zmagovalci se bodo uvrstili v play-off, žreb zanj bo 2. avgusta. 

Mariborčani bodo v primeru napredovanja proti švedskemu Hammarbyju, prva tekma bo v četrtek v Stockholmu, v tretjem predkrogu kvalifikacij za konferenčno ligo potovali v Srbijo ali Azerbajdžan, pomerili se bodo z uspešnejšim v dvoboju Čukatički - Sumqayıt.

Olimpija bo evropsko pot začela ta teden proti Birkirkari iz Malte, prva tekma bo ta četrtek na Žaku, v primeru napreodvanja bodo pokalni prvaki v tretjem predkrogu konferenčne lige izgrali z zmagovalcem dvoboja makedonske ekipe Shkupi in portugalskega moštva Santa Clara. 

Domžalčane že jutri čaka prva tekma s Honko, če bodo preskočili finsko oviro, se bodo 5. in 12. avgusta srečali z boljšim v obračunu med islandskim Hafnarfjördurjem in norveškim Rosenborgom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta