(FOTO) Preobrat Maribora za prvo zmago v prvenstvu, tekma po treh minutah zaradi dežja prekinjena

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.07.2021 22:56
Vijoličasti so na stadionu Z'dežele nadoknadili zaostanek z 2:0 in v knežjem mestu slavili s 3:2.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Nedeljsko deževje je vplivalo tudi na zaplet prvega kroga prve slovenske nogometne lige. Že ob 18. uri so organizatorji preverjali, če je igrišče primerno za izvedbo tekme. Takrat naj bi prišlo do dogovora, da tekme ne bo, če bo v Celju deževalo. A v knežjem mestu se je nato oblak utrgal prav pred tekmo, ko sta moštvi že bili pripravljeni za štajerski derbi. Po treh minutah igre, ob 20.18, v največjem nalivu, je sodnik Asmir Sagrković moštvi poslal v garderobo, saj igrišče ni bilo primerno za obračun.

Igor Napast

Po sestanku ekip je ob 20.45 sledil nov test zelenice. Sodniška trojka si je podajala žogo, vsak udarec so navijači pospremili z vzkliki, igrišče pa je bilo nared za tekmo, drenaža Arene Z'Dežele je prestala zahtevno preizkušnjo. Ob 21. uri sta moštvi nadaljevali z dvobojem.

Simon Rožman je v konico napada namesto Žana Vipotnika tokrat poslal Marka Alvirja, sicer napadalnega vezista. V obrambno linijo se je vrnil vezist Aleks Pihler, Ilja Martinović pa je ostal na klopi. V prvi postavi je bil znova tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je najboljše igre kazal prav v rumeno-modrem. Za prenovljene in kadrovsko okrepljene Celjane je to bila prva uradna tekma v sezoni. Ruski finančni vložek se ne pozna le na igrišču, na stadionu je odslej tudi trgovina s klubskimi artikli.

Moštvi sta se na mokrem igrišču zelo lovili, bolje pa so se v prvem polčasu znašli gostitelji. Mariborčani so poskušali z igro po tleh, a ni šlo, Celjani so pametneje žogo večkrat dvignili. Oceniti, kam se bo žoga odbila, je bilo zelo zahtevno.

Igor Napast

V belo odeti 15-kratni državni prvaki so v prvem delu naredili preveč napak na sredini igrišča in s tem grofom omogočili nevarne priložnosti. Vseeno so ti povedli po kotu. V 21. minuti je bil v kazenskem prostoru neoviran Žan Zaletel. 

Mariborčani so se po priložnosti Jana Šporna nekoliko zbrali, a podaje so bile še vedno nenatančne. Še en nekdanji Celjan Blaž Vrhovec je imel prvo priložnost za Maribor v 30. minuti, streljal je mimo gola, kmalu za tem je v Matjaža Rozmana streljal tudi Vrhovec.

Celjani so se na mokrem terenu počutili vedno bolje in povišali na 2:0. Najprej je vijoličaste v dvoboju ena na ena z Ivanom Božićem rešil Ažbe Jug. Le nekaj trenutkov kasneje, v 34. minuti, pa je Špornu uspel prodor po desni strani in z močnim strelom je premagal Rušana.

Po vodstvu so Celjani puščali več prostora gostom. Tik pred polčasom je po fliperju v kazenskem prostoru rumeno-modrih, ti so blokirali dva strela vijoličastih, na 2:1 znižal 17-letni Gal Gorenak in dosegel prvenec v vijoličastem. Tretja tekma v sezoni, tretji prvenec med Mariborčani.

Igor Napast

V drugi polčas so bolje krenili Mariborčani. Že v 47. minuti je na 2:2 po podaji Mileca lepo zadel Nino Žugelj. Prvič je gol dosegel v prvi slovenski nogometni ligi, na 22. tekmi med elito, četrti v dresu Maribora.

Sledile je dramatično dogajanje. V 52. minuti je imel veliko priložnost najstnik Tjaš Begić, žoga je šla mimo Juga, z drsečim startom pa jo je pred golovo črto ustavil in odbil Milec. Asmir Sagrković je dosodil enajstmetrovko in Milecu pokazal rdeči karton. Sledila je aktivacije VAR-a, nekaj časa je Sagrković postal v kazenskem prostoru vijoličastih, nato pa stekel do ekrana in si sporno situacijo ogledal. Po nekaj skupno (pre)doglem posegu VAR-a v obračun se je Sagrković odločil za razveljavitev svoje odločitve in tekma se je nadaljevala.

Igor Napast

Maribor je začenjal prevzemati vajeti na igrišču in prihajati do priložnosti. Vztrajnost so vijoličasti kronal z golom za preobrat v 72. minuti. Ilja Martinović je bil po kotu natančen z glavo. V 88. minuti je imel za Celje priložnost Estel Sokler njegov strel z glavo je Jug ubranil. Po kar sedmih minutah sodniškega podaljška je ostalo pri 3:2 za Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta