Branko Gajšek še direktor Lekarne Slovenska Bistrica

Irena Brdnik
13.11.2022 04:40

Občinski svetniki v Slovenski Bistrici potrdili direktorja Lekarne in odločali o nekaterih drugih kadrovskih zadevah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Gajšek
Irena Brdnik

Direktor Javnega zavoda Lekarna Slovenska Bistrica bo še naslednjih pet let magister farmacije Branko Gajšek, specialist klinične farmacije, ki vodi zavod na mestu direktorja že neprekinjeno zadnjih štirinajst let. Soglasje k ponovnemu imenovanju so podali občinski svetniki na oktobrski seji občinskega sveta občine Slovenska Bistrice. Pod tem javni zavodom deluje pet enot lekarn - v Slovenski Bistrici Lekarna Center, Lekarna Bistrica, ki stoji poleg zdravstvenega doma, in Lekarna Plečnikova. Po ena poslovalnica sta še na Zgornji Polskavi in v Makolah. Največ prometa imajo po besedah direktorja v Lekarni ob zdravstvenem domu.

V novem mandatu, kot je povedal direktor, je poleg rednega vzdrževanja vseh enot lekarn v načrtu predvsem nova lokacija za Lekarno Plečnikova, kjer je promet po obsegu drugi največji, "in še raste", poudarja direktor, zato za to lekarno potrebujejo večji prostor.

Občinski svetniki so še podali pozitivno mnenje dvema predlaganima kandidatkama za ravnateljico Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, in sicer Mariji Predikaka, ki je od leta 2007 zaposlena na tej šoli, od leta 2012 pa pomočnica ravnateljice Tatjane Pufič, in Nadji Stegne, profesorici glasbe. Sedanja ravnateljica Tatjana Pufič bo šolo vodila še do 31. decembra, ko ji poteče mandat, za novega pa se ni prijavila. O imenu nove ravnateljice je nato odločal svet zavoda, člani so izglasovali Nadjo Stegne. Zdaj jo mora potrditi še pristojno ministrstvo, vodenje šole pa bo torej začela 1. januarja. Na šoli je skupaj 915 učencev, od tega 756 v Slovenski Bistrici, 159 pa v podružnični šoli na Zgornji Ložnici.

Še naprej bo občino Slovenska Bistrica v državnem svetu zastopal Milan Ozimič. Državni svetnik je že celih 25 let, od leta 1997, to pomeni, da bo nastopil svoj peti mandat v državnem svetu. "Treba se bo še naprej boriti, da bo občina dejansko partner državi," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta