Dobrodelna nedelja za Barbaro: Dekle s cerebralno paralizo ne more govoriti, a s pogledom pove tisoč besed

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
01.04.2023 04:10

Od lanske zime poteka dobrodelna akcija za nakup avtomobila, ki bi Barbari Jurgec olajšal poti. To nedeljo, 2. aprila, vabijo na še eno dobrodelno druženje, ki bo od 16. ure potekalo v gostišču Pri Veseliču v Zavrču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Barbara Jurgec, dekle iskrivih oči iz Zavoda Dornava
Slavica Pičerko Peklar

Barbara Jurgec, dekle s cerebralno paralizo, ki ne more govoriti in ne hoditi, ljudi okoli sebe razveseljuje s svojo iskrivostjo, nasmehom in srčnostjo, ko s pogledom pove več kot tisoč besed. Tilen Sedlak, ki je lansko jesen začel dobrodelno akcijo zbiranja denarnih sredstev za nakup primernega avtomobila, s katerim bi njeni domači lahko Barbaro še večkrat pripeljali domov ali šli skupaj na izlet, je Barbaro spoznal v Zavodu Dornava: "Barbara je tako prisrčno dekle, da sva takoj navezala stike, ki jih ohranjava še danes, ko jaz več ne delam v zavodu, pač pa sem se odločil za nove izzive, povezane z vinogradništvom. S skupino Infected, Klub ptujskih študentov, Kavarno Bodi in CID Ptuj smo decembra lani pričeli dobrodelno akcijo in organizirali odmeven dogodek, ki se ga je udeležila tudi Barbara. To nedeljo, 2. aprila, pa vabimo na še eno dobrodelno druženje, ki bo od 16. ure potekalo v gostišču Pri Veseliču v Barbarinem domačem Zavrču."

Barbara Jurgec
Slavica Pičerko Peklar

Organizatorji dobrodelne akcije so do zdaj zbrali 13.300 evrov - kot pravi Tilen Sedlak, so veseli vsakega evra. Vozilo, primerno za preureditev, so že našli, njegova cena je 15.200 evrov, kar pomeni, da za končni nakup manjka še 1900 evrov - in pobudniki akcije verjamejo, da bodo že to nedeljo uspeli zbrati vsaj del manjkajočih sredstev. "Tokrat se bo na dobrodelnem dogodku zbralo tako imenovano slovensko vinsko kraljestvo, pričakujemo tudi slovensko vinsko kraljico Majo Pečarič. Za obiskovalce pripravljamo pristno degustacijsko zgodbo izjemnih kraljevskih vin in koncert Lize&Taje, ki bosta gotovo navdušili," vabi na nedeljski dogodek v Zavrč Tilen Sedlak, ki je tudi prvi vinski kralj jeruzalemsko-ormoških goric.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta