(FOTO) Edinstveni park, nova ptujska zgodba s potencialom

Hojka Berlič
31.03.2021 06:00
Zakonca Matjaž in Tina Vrdjuka Kekec v tem nenavadnem času na Ptuju odpirata prav poseben park, v katerem se bodo lahko zabavali in razmigali otroci in odrasli. Že zdaj veliko povpraševanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zakonca Matjaž in Tina Vrdjuka Kekec sta prepričana, da bo pritegnila predvsem edinstvena zasnova njunega parka. 
Hojka Berlič

Matjaža in Tino Vrdjuka Kekec, ki ju številni Ptujčani poznajo kot lastnika trgovinice Arbadakarba, smo ta teden zmotili v ptujskem nakupovalnem središču Qcenter, kjer sta s sodelavci hitela z delom, da bi po dveh letih načrtovanj, dogovarjanj in priprav postorili vse potrebno pred današnjim uradnim odprtjem skoraj 900 kvadratnih metrov velikega ArbadaParka. Kot pojasnjujeta lastnika, sta se za tak nenavaden datum odprtja odločila izključno zaradi izpolnjevanja pogodbenih rokov. Ker nas v prihodnjih dneh čaka nova popolna zaustavitev javnega življenja, bo park za obiskovalce namreč odprt šele, ko bo to v skladu s predpisi mogoče. Glede na trenutne razmere tako najprej računata na organizacijo rojstnodnevnih praznovanj za skupine do deset otrok, ko bodo imeli povabljenci park za nekaj ur popolnoma zase.

Sponzorstvo Perutnine Ptuj

"To zgodbo čutiva, verjameva vanjo in vidiva v tem zelo velik potencial. To so bile najine sanje vse od začetka. Tudi ko sva odprla trgovino Arbadakarba, je bila najina prva misija, da bova imela enkrat svoj prostor, svojo igralnico, kjer bodo otroci praznovali rojstne dneve," pravi Vrdjuka Kekčeva. Prostore in možnosti financiranja sta tako iskala že pred leti, a se je zdaj, po štirih letih, končno vse sestavilo, veliko posluha sta našla tudi pri partnerju v projektu Qcentru Ptuj in vodju centra Robertu Furjanu. Pri svoji zgodbi pa sta se zakonca povezala tudi z družbo Perutnina Ptuj, kar je, kot pravi Matjaž Kekec, zanju zelo pomembno. S Perutnino sta za dve leti in pol podpisala sponzorsko pogodbo.

Hojka Berlič
Del parka je namenjen mladostnikom in odraslim
Hojka Berlič

Že zdaj veliko povpraševanja

Njuna ptujska zgodba se je začela pred petimi leti, ko sta v starem mestnem jedru odprla trgovinico z vsem, kar je potrebno za praznovanje rojstnega ali za zabavo, s poudarkom na dekoraciji, balonih, k temu pa sta dodala tudi animacijo na terenu. "Ko sva uvidela, da nas lokacija v mestu v bistvu omejuje, saj ljudje niso imeli kje parkirati, prav tako je bila dejavnost bolj primerna za nakupovalni center, sva poskusila v novem lokalu. In se je prijelo," se spominja Vrdjuka Kekčeva, ki je tudi sicer prepričana, da ti ob dobri viziji in planu ter če "res delaš in dihaš za stvar", lahko uspe karkoli: "Tudi na lokaciji v mestu smo se borili, ampak smo obstali, napredovali in zrasli v to, kar smo danes."

V času epidemije, še doda, so na primer postali hit personalizirani izdelki, ki jih je mogoče poslati slavljencem na dom, ko jim sami ne moremo voščiti. Njuna spletna trgovina se je v tem času močno uveljavila. "Že sedaj imamo za park ogromno povpraševanja, kljub razmeram in temu, da uradno še nismo odprti," je prepričana o uspehu Vrdjuka Kekčeva. Ob vrnitvi v običajne razmere in ker ne želita, da bi bil park prezaseden, pa se bo lahko na igralih hkrati zabavalo okoli 75 otrok.

Park bodo krasili poudarki v stilu poparta
Hojka Berlič

Za vso družino

Trgovinica zakoncev v nakupovalnem centru ostaja in je hkrati postala vhod v novi park. V njem bodo obiskovalci najprej stopili v majhen lokal s kuhinjo, v katerega so umestili tudi spretnostni poligon za malčke do treh let, da bodo starši, kakor pravi Kekec, lahko v miru kaj popili, predvsem dobro kavo, in tudi kaj pojedli, medtem ko bodo njihovi nadobudneži uživali v igri. V dvorani, kjer, kot pravita lastnika, pričakujejo divjanje in skakanje do onemoglosti, pa je na voljo 600 kvadratnih metrov površine. Na enem od igral, ki se razteza v treh etažah, se bodo otroci lahko preizkusili v premagovanju zabavnih ovir, spretnostnih in motoričnih izzivov, ne manjka pa niti tobogan. "Igralni čas bomo ločili po starostnih skupinah. Večja igrala bodo na voljo starejšim od treh let, a bomo obisk omogočili tudi mlajšim v spremstvu staršev," sta pojasnila lastnika parka. Park pa je, morda nekoliko presenetljivo, namenjen tudi odraslim. Precejšen del namreč zavzemajo trampolini in gimnastična jama, kjer naj bi se odvijale tudi vodene ure akrobatike, ter prvi slovenski ninja worrior poligon, ki omogoča rekreacijo za večje otroke in odrasle, tudi organizacijo teambuildingov. "Ponudba je namenjena celotni družini. Mislim namreč, da ni boljših turistov, kot so družine," o parku, ki je po njegovem mnenju zastavljen na pri nas edinstven način, pravi Kekec.

Park bodo krasili poudarki v stilu poparta
Hojka Berlič

Lastnika parka sta z nakupovalnim centrom podpisala sedemletno najemno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Park bo zagotovo dobrodošla popestritev ptujske turistične ponudbe, prinesel pa bo tudi nekaj novih delovnih mest. Ko bo polno deloval, bodo po predvidevanjih ob sedaj štirih zaposlenih morali zaposliti še šest ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta