(FOTO) Ne, pri tem delu se ti ne sme muditi: Avtomehanik iz Hoč rjastim avtomobilom vrača lesk

Vlado Paveo
01.08.2020 05:00

Dve, tudi tri leta so potrebna, da starega, zarjavelega grdega račka preleviš v bleščečega starodobnika. Če so težave z deli, lahko vse skupaj traja tudi dlje. Sem pa kakšnega restavriral že tudi v zgolj šestih mesecih, če sem ga dobil v dobrem stanju," strne Robert Prevorčič svoje desetletne izkušnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
BMW 501, letnik 1955, že dobiva končno podobo in lesk.
Tadej Regent

Je eden redkih v Mariboru in okolici, ki si je izbral ta poklic. In udejanil sanje – delati drugačne stvari od drugih in v svoji delavnici obujati v življenje stare avtomobile –, ki jih je sanjal, ko se je izučil za avtomehanika.

Tadej Regent
Trije so potrebni, da naredijo, kot se šika: poleg mehanika (z elektriko se Robert ukvarja sam) še klepar in ličar.
Tadej Regent
Hoce - prenova starodobnih vozil
Tadej Regent
Tudi Fiat 1400, znani fičko, je v delu v njegovi garaži.
Tadej Regent

Tito je imel dva takšna

Pravi, da je "obudil od mrtvih " že več kot 30 starih avtomobilov. Na nekatere je posebej ponosen. Najbolj mu je bil pri srcu končan Aston Martin DBS, letnik 1968. Rad se spomni nekaj porschejev iz 60-ih, med njimi štirih kultnih tipov 356, pa Mercedesa Pulmanna, 600. "Teh so od 1964 do 1981 naredili le 2667. To je bil avto za predsednika. Tito je imel dva takšna. Lastnik tega, ki sem ga restavriral, je bil Avstrijec. Vreden je okoli 150 tisoč evrov. Pa tudi nekaj žab, takšnih, v katerih se je prevažal general De Gaul, je šlo skozi moje roke," našteje nekaj restavriranih "kapitalcev".

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta