Grenak priokus obnove glavnega nogometnega igrišča na ptujskem stadionu

Hojka Berlič Hojka Berlič
14.08.2020 06:00

Po desetletjih prenovo le doživlja osrednja športna površina - glavno nogometno igrišče na ptujskem stadionu. Zaradi setve trave pa površina še mesece ne bo uporabna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradbena dela naj bi trajala predvidoma mesec dni, nato bo sledila setev trave. 
Hojka Berlič

Potem ko je prenovo, vredno četrt milijona evrov, dočakalo nogometno igrišče z umetno travo ob Mestnem stadionu Ptuj, so zdaj v polnem teku tudi dela na glavnem nogometnem igrišču. Gre za največjo investicijo v ptujsko športno infrastrukturo v zadnjih letih, vredno slabih 300 tisoč evrov, v sklopu katere bodo zamenjali kar 8146 kvadratnih metrov travne ruše, uredili drenažni sistem s ponikovalnimi jarki in posodobili namakalni sistem s 24 razpršilniki.
Ptujska občina je sicer maja z rebalansom proračuna v ta namen prerazporedila nekaj sredstev iz postavke dotacij klubom in društvom ter tako za prenovo zagotovila skupno dobrih 300 tisoč evrov, od česar naj bi iz lastnih virov prispevala 200 tisočakov, prenovo pa naj bi v višini 50 tisoč evrov sofinancirali še Fundacija za šport in Nogometna zveza Slovenije. Izvajalec investicije so Javne službe Ptuj, ki bodo pri postavitvi namakalnega sistema sodelovale s podizvajalcem, podjetjem AB, pogajanja s ponudniki setve trave pa, kot so sporočili iz javnega podjetja, še potekajo.

Nogometaši se selijo v Zavrč

Obnova je bila nujno potrebna, se strinjajo vsi, saj v zadnjih desetletjih večjih del na glavnem ptujskem nogometnem igrišču niso izvajali, uredili so le namakalni sistem in sprotno dosejevali travo.
"Kljub rednemu in korektnemu vzdrževanju igrišča s strani zaposlenih na Zavodu za šport Ptuj v določenih letnih obdobjih, predvsem zgodaj spomladi in pozno jeseni, travne ruše ni bilo več mogoče pripraviti do optimalnega stanja. Razlog je bil seveda v starosti trave pa tudi v neprimerni drenažni plasti pod rastnim slojem," pojasnjuje direktor Zavoda za šport Sandi Mertelj.

Upajo, da se vrnejo aprila

O tem, ali je to igrišče dobra izbira, saj bi se lahko odločili tudi za igrišče v Kidričevem, se podpredsednik nogometnega kluba Fredi Kmetec ni želel izreči. Pri izbiri, pravi, je gotovo odločalo tudi to, da "fantje pač niso hoteli na rdečo podlago" njihovega tradicionalnega rivala. Za klub, poudarja, pa je rešitev s setvijo v vsakem primeru kar katastrofa: "Nimaš svoje publike, nimaš domačega igrišča, organizacija tekem je dražja, prevozi v Zavrč tudi nekaj stanejo. Imeti moraš redarsko in zdravniško službo, kar nekaj stroškov bo povezanih s tem. Tudi mlajše selekcije lahko le nekaj tekem odigrajo na igriščih z umetno travo."

Potek gradbenih del na stadionu
Hojka Berlič

Še postavitev reflektorjev

Po letošnjih investicijah, ko so ob že omenjenih prenovah obeh igrišč z digitalnimi tarčami obnovili še strelišče v športni dvorani Mladika, pa imajo kar nekaj načrtov tudi za prihodnje leto, predvsem na atletskem delu stadiona. V zavodu za šport se tako nadejajo nove atletske kletke za mete, preplastitve asfaltne površine s tartanom na zgornjem delu igrišča ter ureditve dodatnega zaletišča za met kopja. V letu 2021 pa načrtujejo pripravo celotne dokumentacije za postavitev že dolgo pričakovanih reflektorjev na ptujskem stadionu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta