Hoče preplavili beli kimoni. V borbah v dveh dneh rekordnih 1223 judoistov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.05.2023 03:23

Toliko judoistov, kolikor jih je nastopilo na mednarodnem Apolon open 2023, na tekmovanjih v Sloveniji še ni bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S podelitve medalj 
Arhiv Kluba

V starostnih kategorijah do 10, 12, 14, 16 in 18 let je na blazine v športni dvorani v Hočah stopilo rekordnih 1223 judoistov in judoistk iz 129 klubov iz 16 držav, ki so moči merili na petih boriščih. Prvič so turnir posvetili tudi spominu na nekdanjega judoista mariborskega Železničarja Žigo Petka, ki je, star šele 24 let, po dolgi in zahrbtni bolezni preminil decembra 2020.

"Lansko tekmovanje je bilo enodnevno, na njem je tekmovalo približno 750 borcev in bork, ker pa je bilo zanimanje za letošnjo prireditev izjemno, smo priredili dvodnevni turnir. Organizacija je bila zelo zahtevna, da pa smo bili uspešni, so potrdile pohvale, ki smo jih bili deležni po koncu tekmovanja. Največji zalogaj je bila logistika, nastopajoči so spali na osmih lokacijah, tudi v športnih dvoranah in v šolah. Če ne bi imel ob sebi delovnih in sposobnih sodelavcev, ne vem, kako bi zmogli tako velik izziv," je povedal predsednik Judo kluba Apolon in predsednik organizacijskega odbora tekmovanja Mitja Jenuš.

Jenuševa desna roka, trener Mario Rudl, je po tekmovanju kazal zadovoljen obraz. "Ekipa JK Apolon je štela 53 tekmovalcev in tekmovalk in z nastopi vseh, tudi tistih, ki se niso uvrstili med najboljše, sem zelo zadovoljen. Z dosežki potrjujejo, da je v našem klubu v ospredju strokovno delo, kar je prvi porok za uspeh," je pojasnil Rudl.

Hočanka Nika Longar judo trenira odkar je bila stara dve leti in pol. "Tekmovala sem med mlajšimi deklicami v kategoriji nad 57 kilogramov in osvojila prvo mesto. Zelo sem ga vesela, ugnala sem vse štiri tekmice, še najtežje je bilo v drugem dvoboju z bolgarsko judoistko. Treniram trikrat na teden, želim postati dobra judoistka in morda bom kdaj tekmovala tudi na olimpijskih igrah," z optimizmom zre v prihodnost mlada judoistka. Hočan Jani Frešer je tekmoval med starejšimi dečki v kategoriji do 66 kilogramov. "Ni mi šlo po željah, osvojil sem peto mesto, z zmago več pa bi se uvrstil v finale. Malo sem jezen in tudi žalosten, kljub temu pa z optimizmom zrem v nadaljevanje sezone, ko bom imel priložnost za dokazovanje na različnih turnirjih. Judo treniram že šest let, v tem športu uživam, upam, da bom še napredoval," je povedal dvanajstletni Frešer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta