Judoisti dobili nove prostore v Hočah

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.09.2022 04:00

Z novimi prostori, ki prinašajo boljše pogoje za trening, pričakujejo v Judu klubu Apolon Maribor - Hoče tudi boljše rezultate na tekmovanjih, pri čemer še sedaj napredujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob prerezu traku
Gregor Grosman

Judo klub Apolon Maribor - Hoče, ki šteje okoli 250 članov, ima v večnamenski športni dvorani Hoče nove prostore. Na petkovem dnevu odprtih vrat je predsednik kluba Mitja Jenuš povedal: "Doslej smo bili v mali šolski telovadnici, v kateri ni bilo prezračevanja, tudi okna ni bilo mogoče odpreti. Imeli smo 120 kvadratnih metrov površine, sedaj pa jih imamo 200." Na voljo je bil samo en garderobni prostor, sedaj imajo judoisti in judoistke ločene garderobe, savno za starejše športnike, tla dvorane so amortizirana. "Prezračevanje je urejeno, prostor je svetel, starši imajo na voljo predprostor, to je tudi prostor za druženje naših članov po treningu," Jenuš našteva prednosti nove pridobitve. Oprema borilnice, vključno z blazinami na tleh, jih je stala približno 25.000 evrov.

Gregor Grosman

So pa imeli že doslej tukaj pisarno kluba. Z novimi prostori, ki prinašajo boljše pogoje za trening, pričakujejo tudi boljše rezultate na tekmovanjih. "Glede na to, da smo v desetih letih, odkar obstajamo, vsako leto za štiri do pet mest napredovali, začeli s tridesetim mestom v slovenskem pokalu, v zaključku leta bili lani četrti, letos pa smo drugi. Skoraj si upam napovedati, da bomo ostali med top tri." Na zadnjem državnem prvenstvu je judo klub Apolon osvojil kar 35 medalj.

Metka Lobnik je velik obet Judo kluba Apolon Maribor - Hoče. Levo ob njej predsednik kluba Mitja Jenuš
Gregor Grosman

Župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak je pojasnil, da sta bili prej tukaj dve učilnici petega razreda, ki sta sedaj spremenjeni v športno dvorano. V obnovo je občina vložila 28.000 evrov. Slovesnega odprtja se je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, ki je za Jenuša dejal, da je z leti postal odličen trener, ki je vse spore reševal sporazumno: "To je lep primer tega, kar judo kot šport pomeni. Daje človeku način in pot življenja." Podpredsednik Judo zveze Slovenije Borut Maroška je izpostavil velik pomen nove borilnice za zdajšnje in prihodnje generacije v občini. Na prireditvi so podelili še plakete in priznanja najbolj zaslužnim članom Judo kluba Apolon.

Na odprtju novih prostorov je spregovoril tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec.
Gregor Grosman

Predsednik kluba še pravi, da je njihov cilj 300 članov, čez nekaj let 500. "Ljubljančani, ki so z Malo šolo juda in Judo klubom Bežigrad največji klub v Evropi, imajo 1700 članov. Maribor je konec koncev drugo največje mesto v Sloveniji, zato je takšno pričakovanje realno. Že zdaj smo med prvimi tremi največjimi borilnimi športi v štajerski regiji," zaključi Jenuš.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta