Investicije v Spodnjih Hočah: Gradili bodo kanalizacijo in "industrijsko" cesto

Damijan Toplak Damijan Toplak
18.08.2020 19:15

V Spodnjih Hočah bi gradili štiri stanovanjske dvojčke in še 21 enostanovanjskih hiš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na fotografiji v zgornjem delu - tik nad zgradbo skladišča Lesnine in malo nižje od bencinskega servisa Mol bi lahko zraslo novo krožišče.
Igor Napast

Gradnja kanalizacijskega omrežja v občini Hoče - Slivnica se nadaljuje. Na občini so prejeli pet ponudb za gradnjo okrog 20 kilometrov kanalizacijskega omrežja v naseljih Spodnje Hoče, Čreta, Radizel, Slivnica in Hotinja vas/Orehova vas, medtem ko je v Bohovi in Rogozi kanalizacija že bolj ali manj urejena. Izvajalca, kot kaže bo to ljubljansko podjetje V3, bodo izbrali v naslednjih dneh, prav tako nadzornika del, kar naj bi bil Štajerski inženiring iz Hoč. Kanalizacijsko omrežje naj bi po najbolj optimističnih načrtih lahko pričeli graditi že konec letošnjega leta ali pa najkasneje v začetku prihodnjega leta. Celotna investicija je vredna 5,4 milijona evrov, dobra dva milijona evrov pa naj bi po zagotovilih hoško-slivniškega župana Marka Soršaka prejeli od države iz naslova kohezijskih sredstev, preostalo bo financiral občinski proračun.

Morda več denarja za cesto v industrijski coni

Prav tako bo kmalu končan razpis izvajalca del za tretjo etapo ceste skozi hoško industrijsko-obrtno cono (v njej je zaposlenih okrog 3000 ljudi), in to vse od križišča na avtocesti za smer Slivnica in prek Miklavške ceste vse do Molovega bencinskega servisa, kjer naj bi bilo po novem krožišče, kar bo povečalo pretočnost prometa. Ta investicija naj bi močno razbremenila promet po cestni vpadnici v Maribor med že omenjenim križiščem za Slivnico in glavnim križiščem v Spodnjih Hočah, kjer so pokopališče ter trgovini Lidl in Hofer. Za investicijo je bilo sprva predvidenih 615 tisoč evrov državnih sredstev, sedaj pa Občini Hoče - Slivnica po Soršakovih besedah kaže, da bi lahko prejela še več denarja, saj sta po novem predvideni tudi rekonstrukcija 1050 metrov dolžine Miklavške ceste v industrijsko-obrtni coni in gradnja krožišča. Na hoško-slivniški občini nestrpno čakajo na odločitev ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo oziroma službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki ta sredstva deli.

V Spodnjih Hočah se bo še gradilo

Občinski svetniki so nedavno sprejeli nov OPPN za del območja naselja v Spodnjih Hočah, in sicer južno od Gozdne ulice oziroma ulice Novo naselje. Ta OPPN predvideva gradnjo 21 stanovanjskih stavb skupaj s celotno infrastrukturo (voda, elektrika, odvajanje odpadnih in padavinskih voda). Prav tako bo v Spodnjih Hočah investitor Markomark Nival iz Vidma pri Ptuju med Irgoličevo ulico in Pohorsko cesto gradil štiri stanovanjske dvojčke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta