Jakobski vinarji tudi tokrat niso razočarali

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
17.06.2023 06:30

Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba je uvod v poletje in bližajoče se Jakobove prireditve v juliju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Dnevu odprtih vrat vinarjev Jakoba je bilo veliko mladih.
Anita Kirbiš

Ob zahtevnem delu v svojih vinogradih in kletarjenju so bili jakobski vinarji tudi sicer aktivni. Nedavno so izpeljali občinsko ocenjevanje vin, sodelovali na izboru županovega vina, na dogodku Druženje, hrana in vino ter se posamično uspešno promovirali na več dogodkih. Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba je tradicionalni dogodek, ki je uvod v poletje in bližajoče se Jakobove prireditve v juliju. Glede na nedavno ocenjevanje vin se tudi letos v Jakobu pije najboljše vino v občini Pesnica. Ob številnih prireditvah ta vikend jim tudi vreme letos ni bilo naklonjeno.

"Veseli nas, da je dogodek vsako leto dobro obiskan, obiskovalci pa zadovoljni s ponudbo. Po rekordnem obisku v preteklih letih je letos po prvih občutkih bilo manj obiskovalcev, smo pa imeli vinarji bolj pristen stik z njimi. Še si bomo prizadevali izboljšati in širiti turistično in gostinsko ponudbo Jakoba," je bila optimistična predsednica Turistično- vinogradniškega društva Jakob Martina Kraner Puntnar. Pri vseh sodelujočih vinarjih in na info točki v Gostilni in vinoteki Žmavc, kjer je bil zaključek dogodka s toplim obrokom, je bilo mogoče kupiti degustacijski kozarec, s katerim so lahko obiskovalci zavili v vse kleti, prejeli pa tudi kupon za buteljko vina po izboru.

Na dnevu odprtih vrat je letos sodelovalo devet ponudnikov (Mulec, Senekovič, Bračko, Matečko, Plateis, Šlebinger, Kauran, Ornik in Fabijan), ki so ob odličnih vinih ponujali domače prigrizke, na voljo je bila tudi jed na žlico. Na Jakobski vinski cesti je bilo mogoče srečati obiskovalce vseh generacij, predvsem veliko mladih, v množici pa tudi družbo pesniškega župana Gregorja Žmaka. Pozornost vsako leto pritegnejo domiselno prirejena prevozna sredstva veselih druščin, tudi s harmonikarsko spremljavo. Pri Vinih Plateis Kraner so si omislili modernejši pristop z DJ Riso Brown in Timo G. Nekaj vinarjev se je potrudilo pripraviti zanimive foto kotičke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta