Katarina Rajšp je najstarejša občanka Svete Trojice, dopolnila je 101 leto

MT
26.12.2020 06:35
Pred nedavnim je častitljiv življenjski jubilej praznovala Katarina Rajšp iz Zgornjega Porčiča v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavljenka Katarina Rajšp ob torti za 101. rojstni dan
Občine Sveta Trojica

Slavljenka živi pri Muhičevih v Zgornjem Porčiču in je dopolnila 101 leto bogatega življenja. Kljub letom je bila ob jubileju vedra in nasmejana v družbi svojih najdražjih, še posebno ob vnukih in pravnukih.

Ob častitljivem jubileju, ki so ga zaradi vsesplošnih razmer praznovali samo v družinskem krogu, ji je voščil tudi trojiški župan David Klobasa in ji v imenu občine zaželel trdnega zdravja med domačimi. Katarina je bila še posebno vesela županovega šopka rož pa tudi iskrenih voščil občinske organizacije Rdečega križa in Društva upokojencev Sveta Trojica.

Katarina je zdaj najstarejša prebivalka občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, ki šteje dobrih 2300 prebivalcev. Rojena je bila v Zgornjem Porčiču kot najstarejši od treh otrok. V Sveti Trojici je obiskovala meščansko šolo, že od otroštva pa je delala na kmetiji in tam ostala tudi po poroki z Alojzom Rajšpom; mož ji je leta 1993 umrl. Po hčeri Mariji in sinu Feliksu ima skupno šest vnukov in sedem pravnukov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta