Klopotec: V Sveti Trojici pri postavitvi pomagal Alfi Nipič

Aleksandra Papež
15.08.2020 06:30

Takšne postavitve klopotca svetotrojiški vinogradniki ne pomnijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alfi Nipič je postavitev klopotca pospremil s pesmijo.
Aleksandra Papež

Društvo vinogradnikov Sveta Trojica je pretekli petek pripravilo tradicionalno postavljanje klopotca. "Zaradi zdravstvenih ukrepov smo bili letos primorani ta sicer pestri družabni dogodek izvesti v nekoliko okrnjeni izvedbi. Zato smo se zbrali samo člani upravnega in nadzornega odbora," je povedal predsednik društva Peter Leopold.
Vinogradnike je prijazno gostil Branko Novak, domačin iz Zgornjega Porčiča, ki ima pred domom lepo urejeno teraso pod kozolcem. Kozolci so bili v prvi vrsti, predvsem v preteklosti, namenjeni sušenju žita in trave, Brankov kozolec pa je namenjen nudenju zavetja in hladne sence družbi, ki se zbira pod njo. Branko je znan baritonist in je zbrani družbi pripravil pravo presenečenje - povabil je svojega glasbenega prijatelja Alfija Nipiča, s katerim je v preteklosti veliko sodeloval. Alfi je ob kozolcu izvedel pravi koncert zabavne in narodno-zabavne glasbe v družbi harmonikarja Siniše Čeha in kitarista Roberta Pinterja.

Člani Društva vinogradnikov Sveta Trojica so postavljali klopotec.
Aleksandra Papež
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta