Kolajne so se na ptujske judoiste kar lepile

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
01.05.2023 03:30

Na tekmovanju za pokal Ptuja so bili predstavniki JK Drava z osvojenimi 29 kolajnami med najboljšimi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupina uspešnih tekmovalcev in članov organizacijskega odbora JK Drava
Arhiv JK Drava

Judo klub Drava, ki je eden najuspešnejših športnih kolektivov v najstarejšem slovenskem mestu, je znan tudi kot odličen prireditelj domačih in tudi mednarodnih tekmovanj. Med njimi je tudi tekmovanje za pokal Ptuja, letošnje je bilo že 36. po vrsti, privabilo pa je 163 fantov in 73 deklet v starostnih kategorijah do 12, 21 in 23 let iz 28 klubov, ki so tekmovali tudi za slovenski pokal, če pa k temu prištejemo še najmlajše, ki so moči merili v starostnih kategorijah do 8 in 10 let, je na blazine športne dvorane Center stopilo več kot 300 borcev in bork. Med njimi jih je bilo kar 38 iz ptujskega kluba, kolajne pa so se kar lepile nanje. Skupno so osvojili 29, od tega sedem zlatih, deset srebrnih in dvanajst bronastih, uspešnejši od Ptujčanov so bil le predstavniki Judo kluba Apolon Maribor.

"Z nastopi naših borcev in bork in s številom osvojenih kolajn smo zelo zadovoljni. Dokazali smo, da je naš klub dobro organiziran, dobro voden in da je urjenje judoistov na visoki strokovni ravni. Imamo kopico nadarjenih fantov in deklet, saj je prva skrb kluba vzgoja judoistov in judoistk. Številni med njimi posegajo po najvišjih mestih na domačih tekmovanjih in tekmovanjih v tujini," je povedal prvi mož stroke in trener v JK Drava Vlado Čuš. "Med tistimi, ki veliko obetajo, so Andi Karameta, ki je tokrat zmagal kar dvakrat, v mladinski in članski kategoriji do 90 kg, prva mesta pa so v različnih starostnih kategorijah osvojili še Lan Milošič, Patrik Kojc, Jakob Jus Kozel, Helena Vučkovič in Maks Žalar. Tudi tisti, ki so stopili na drugo ali tretjo stopničko zmagovalnega odra, si zaslužijo pohvale," je dodal Čuš.

Andi Karameta, dvakratni zmagovalec na Ptuju
Arhiv JK Drava

Ptujski judo klub Drava, ki deluje od leta 1960, se lahko pohvali z nekaj vrhunskimi dosežki svojih tekmovalcev in tekmovalk. Za nekatere pa je bil ptujski klub zaradi odlične organiziranosti in strokovnega dela odskočna deska na njihovi športni poti. Prvo ime med njimi je zagotovo Filip Leščak, ki je bil peti na olimpijskih igrah, peti na svetovnem in evropskem prvenstvu. Klemen Ferjan je bil tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu, Lea Murko je bila prva na olimpijskih igrah mladih, prva na kadetskem evropskem prvenstvu, peta na evropskem prvenstvu do 23 let, Denis Rus je bil tretji na mladinskem evropskem prvenstvu, Urška Urek pa peta na evropskem prvenstvu do 23 let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta