Koronavirus v ptujskem domu upokojencev se kar širi

Slavica Pičerko Peklar
18.11.2020 17:31
Skoraj petina stanovalcev ptujskega doma upokojencev je okuženih. 30 se jih zdravi v bolnišnici, ostali so v rdečih conah na Ptuju in Muretincih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Domu upokojencev Ptuj je okužena skoraj petina stanovalcev. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR

V domu upokojencev Ptuj je s koronavirusom okuženih 129 stanovalcev, kar je 18 odstotkov vseh, ki so v oskrbi doma, od teh jih je 30 hospitalizirani, 99 pa v rdečih conah v enoti Ptuj in Muretinci. Kot pravi Jožica Šemnički, direktorica doma, so danes prejeli rezultate ponovnega testiranja pri 83 stanovalcih iz sive cone na Ptuju in med sicer asimptomatskimi stanovalci je bila okužba potrjena pri 13 stanovalcih, vse so premestili v rdečo cono. Ponovno testiranje so izvedli tudi v sivi coni domske enote v Muretincih, kjer so testirali kar 99 sicer asimptomatskih stanovalcev, ki pa so bili v stiku s potrjeno okuženimi stanovalci in zaposlenimi. Danes je bila na novo potrjena okužba s koronavirusom tudi pri štirih zaposlenih, tako, da je zaradi okužbe odsotnih že 42 zaposlenih, kar, kot pravi Šemničkijeva, že otežuje delo v domu, a ga za zdaj s podporo vseh še zmorejo. V enoti Koper in Juršinci okužbe s koronavirusom nimajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta