Lovrenc na Dravskem polju: Krožišče neurejeno in zaraslo, na njem pa slovenska zastava

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
23.05.2021 05:00
To je najslabše urejeno in vzdrževano krožišče v Sloveniji, in to na državni cesti v občini Kidričevo, so to pomlad z videzom krožišča v Lovrencu na Dravskem polju nezadovoljni domačini, ki pravijo, da je tudi rože in sadike okoli krožišča že prerasla trava.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otok krožišča na državni cesti v Lovrencu na Dravskem polju je prerasla trava. Foto: Krajevni arhiv
Krajevni arhiv

Na krožišče v Lovrencu na Dravskem polju se bo priključila obvoznica, ki so jo v občini Kidričevo leta dolgo težko pričakovali. Krožišče je sicer urejeno na cesti, ki pelje čez Ptujsko Goro v občino Majšperk in naprej v zdraviliško Rogaško Slatino ter se po njej vozi tudi veliko obiskovalcev znamenite romarske cerkve, ki ob pogledu na s travo prerasli otok krožišča ne morejo biti navdušeni. Kdo je odgovoren za to, da ga uredi ali da vsaj pokosi travo, sprašujejo okoliški prebivalci in še poudarjajo, da sredi krožišča ponosno plapola velika slovenska zastava, ki je poleg tiste na ptujskem gradu edina stalno izobešena na širšem ptujskem območju.

Cesta, na kateri je zgrajeno krožišče v Lovrencu na Dravskem polju, je državna, v upravljanju direkcije za infrastrukturo, pojasnjujejo na Občini Kidričevo in dodajajo, da v njihovem imenu skrbi za urejanje koncesionar, to je Cestno podjetje Ptuj. "Opozarjamo jih, da bi bilo treba območje krožišča redneje urejati, a kot kaže, bomo morali za njegovo urejenost, vsaj dokler ne bo zgrajena obvoznica in ne bo krožišče v popolnosti urejeno, poskrbeti kar sami," opaža Damjan Napast, direktor občinske uprave Kidričevo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta