Mladinke Formisa odbojkarske državne prvakinje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.04.2023 05:30

Na finalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva prepričljiva igra rogoško-hoške ekipe, mladinci OK Merkur Maribor drugi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladinska ekipa OK Formis
Arhiv kluba

Letošnja tekmovalna sezona je bila za mladinsko odbojkarsko ekipo Formisa Rogoza Hoče izjemno uspešna. Obetavne odbojkarice tega kluba so osvojile naslov državnih prvakinj, za nameček je druga klubska ekipa, sestavljena pretežno iz kadetinj, osvojila 18. mesto v državi.

O naslovu državnih prvakinj je odločal sklepni turnir v Braslovčah, na katerem so ob Formisu igrale še ekipe Nove KBM Branika Maribor, Visita Braslovče in Vitala Ljubljana. V prvi polfinalni tekmi je bila ekipa Visita z 2:1 uspešnejša od Nove KBM Branika, v drugi pa je ekipa Formisa z 2:0 premagala vrstnice Vitala. Mariborčanke so nato doživele še en poraz. V finalnem obračunu med Formisom in Visito Braslovče je Formis dokaj gladko osvojil prvi in drugi niz, v tretjem pa se je vnel srdit boj za vsako točko. V odločilnih trenutkih so več zbranosti in odločnosti pokazale igralke rogoško-hoškega kluba in tekmo dobile s 3:0.

Kako dobro so igrale odbojkarice Formisa, kaže tudi podatek, da so bile kar tri izbrane v šesterko turnirja; Julija Grubišić Čabo kot MVP, Žana Ivana Halužan Sagadin kot najboljša podajalka in Adela Škoflek kot najboljša prosta igralka; za naj igralko ekipe je bila izbrana Tinkara Šteharnik.

Za ekipo Formisa so pod vodstvom trenerja Miloša Milića in njegove pomočnice Angeline Ajnihar igrale Žana Ivana Halužan Sagadin, Žana Godec, Julija Grubišić Čabo, Nika Milošič, Tjana Vodušek, Tinkara Šteharnik, Adela Škoflek, Lana Zupan, Naja Divjak, Daša Cvetko, Mija Sagadin Pristovnik in Manca Karo.

Mladinska ekipa odbojkaric Formisa se veseli zmage.
Arhiv kluba

Mladinci so finalni turnir državnega prvenstva igrali v Kamniku, na njem pa so moči merile ekipe Sija Metala Ravne na Koroškem, Calcita Kamnik, Merkurja Maribor in Črnuč. V prvi polfinalni tekmi so Črnučani z 2:1 premagali Kamničane, v drugi pa so bili Mariborčani z 2:0 boljši od Ravenčanov. Naslova državnih prvakov so se veselili odbojkarji Črnuč, ki so v finalu s 3:0 premagali mariborski Merkur, za katerega so pod vodstvom trenerja Sebastijana Škorca in njegovega pomočnika Alena Krajnca igrali Timotej Vodušek, Vito Gojkovič, Žan Belec, Rok Bračko, Matic Miklošič, Nejc Najdič, Jaka Iršič, Anej Horvat, Maj Toplišek, Marko Hafner, Jakob Rozman in Filip Kac.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta