PGD Slovenska Bistrica v novih 150 let z novim vodstvom

Irena Brdnik
06.05.2023 04:56

Na občnem zboru so potrdili Mirana Juharta za novega predsednika, poveljnik je postal Žan Justinek Koban. Naziva častni član PGD Slovenska Bistrica Adolfu Marčiču in Jožefu Leščaku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi predsednik PGD Slovenska Bistrica Miran Juhart (desno) in novi poveljnik Žan Justinek Koban (levo) sta podelila zahvalo Milanu Smrekarju za sodelovanje na več kot dva tisoč intervencijah.
Irena Brdnik

Na 151. občnem zboru se je konec marca v gasilskem domu zbralo 69 od 130 članov Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenska Bistrica. Medse so povabili goste. Prišli so poveljnik Civilne zaščite Občine Slovenska Bistrica Branko Hojnik, poveljnik Gasilske zveze Slovenska Bistrica David Prelog, kolegi gasilci iz hrvaške Cirkvene in drugi. Zdaj že nekdanji predsednik slovenjebistriških gasilcev Janko Mlakar je v uvodu pozdravil častnega predsednika Marjana Ravša ter častna poveljnika Milana Smrekarja in Božidarja Vivoda ter predstavil vso lani opravljeno delo.

Uradni del, ki ga je vodil Marjan Ravš, je z vokalnim nastopom popestrila mlada pevka Lana Leskovar, poveljnik Boris Keršič pa je povzel opravljene investicije v petih letih mandata. Potrdili so novo vodstvo; društvo bo naslednjih pet let vodil predsednik Miran Juhart, poveljeval jim bo Žan Justinek Koban, podpredsednik je Luka Rojs, poveljnik pa David Prelog. Predsednik Juhart je že predstavil program dela in finančni načrt za leto dni.

Janko Mlakar, zdaj že nekdanji predsednik slovenjebistriških gasilcev, je vsem prisotnim ženskam prisrčno izročil vrtnico ob materinskem dnevu.
Irena Brdnik

V višje čine ob napredovanju so podelili priznanja in značke za dolgoletno delo v organizaciji - 16 priznanj za desetletno delo, štiri za 20-letno, tri priznanja za 30-letno in Jerneju Pliberšku priznanje za 40-letno delo. Priznanja in značke za dolgoletno delo v operativi pa je za desetletno delo prejel Kristjan Bohak, za 20-letno Janko Mlakar, za 30-letno pa Robert Grum. Za več kot 60 let članstva pa sta bila povzdignjena starosta gasilcev s podeljenim nazivom častni član Adolf Marčič in Jožef Leščak. Milan Smrekar je dobil še zahvalno plaketo za sodelovanje na več kot dva tisoč intervencijah, ročno uro za več kot tisoč intervencij pa Žan Justinek. Podelili so priznanja Gasilske zveze II. in III. stopnje, Boris Keršič je bil nagrajen s Plamenico III. stopnje. Nekaj priznanj so si prislužili tudi mladi gasilci, ki so medse sprejeli pet novih članov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta