Po domačo hrano in pridelke v Bistriško špajzo

Tomaž Ajd
02.05.2021 05:00
Na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici, v prostorih bivše Steklarne Luminos, je prejšnji teden odprla vrata nova trgovina s pridelki in izdelki slovenskih kmetij Bistriška špajza.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Barbara Grahel v trgovini Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Ponudba je izredno pestra, saj lahko v trgovini kupite svežo zelenjavo, sveže meso, suhe mesne izdelke, kruh, moke, jajca, testenine, pecivo, mleko, jogurte, skute, razna olja, marmelade, sokove, vložnine in tudi vina.

Trgovino z odličnimi in preverjeno kakovostnimi izdelki s širšega bistriškega območja in s kmetij iz drugih krajev Slovenije je odprla Barbara Grahel, ki je bila pred tem zaposlena v Kmetijski zadrugi v Slovenski Bistrici. Ker je delala tudi v prodaji, dobro pozna dobavitelje in kakovost pridelanih izdelkov. "Ko vidiš, kaj prodajajo veliki trgovski centri, želiš potrošniku zagotoviti kakovostno hrano. Ker imamo tudi sami kmetijo, dobro vem, kakšna mora biti zdrava hrana," svojo odločitev za odprtje trgovine pojasnjuje lastnica.

Odzivi obiskovalcev so zelo pozitivni, tudi obisk v prvih dneh je bil dober. "Zadovoljna sem. Ljudje pravijo, da je dobro, da imamo sedaj tudi v Slovenski Bistrici tovrstno trgovino. Sicer pa bomo našo ponudbo še malce izpopolnili," še pravi Barbara Grahel.

V trgovini, ki je lično opremljena s kozolcem, cizo in policami iz masivnega lesa, bodo ob sobotah pripravljali tematske dneve, na katerih bodo posamezni pridelovalci svoje proizvode strokovno predstavili in jih ponudili v prodajo. Bistriška špajza je med tednom odprta od 8. do 16. ure, v soboto pa od 8. do 12. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta