Podeželska mladina Podravja se ozira po Evropi

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.01.2019 15:45

Spodnjepodravsko društvo podeželske mladine združuje blizu sto članov in je eno od 46 društev, ki se povezujejo v Zvezo podeželske mladine Slovenije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Barbara Belšak, Jernej Selinšek in Uroš Kovačec
Slavica PIČERKO PEKLAR

Sedem tednov je lansko leto Jernej Selinšek iz Starš spoznaval življenje, predvsem pa delo na kmetijah po Švici: "Bila je to nadvse zanimiva in še kako poučna izkušnja, ki bi jo rad še kdaj ponovil. Obiskal in delal sem na več kmetijah. Zdaj tisto, kar sem videl na izmenjavi, preverjam na domači kmetiji," pravi študent upravljanja podeželja in krajine na ptujski višji strokovni šoli.

Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje
Arhiv društva

Za sobivanje na podeželju

Barbara Belšak, Jernej Selinšek in Uroš Kovačec
Slavica PIČERKO PEKLAR

Dobro sodelovanje z zvezo

Spodnjepodravsko društvo podeželske mladine je eno od 46 društev, ki se povezujejo v Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM), to šteje tri tisoč članov. "Znotraj ZSPM deluje skupina za mlade kmete in kmetijsko politiko, ki je neposredna povezava med mladimi kmeti in pristojnimi institucijami s področja kmetijstva. Skupina za podeželsko mladino predstavlja povezavo med mladimi podeželani in pristojnimi institucijami s področja neformalnega izobraževanja in mladinskega dela. Zagovarjamo prenos znanja iz šol ter drugih strokovnih in znanstvenoraziskovalnih institucij na podeželje, spodbujamo medgeneracijski in medkulturni razvoj," pravi Rok Damijan, predsednik ZSPM.

Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje
Arhiv društva
Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje
Arhiv društva
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta