Ptuj: Frizer umetnik in mlada pesnica na razstavi prepletla akvarele in poezijo

Hojka Berlič Hojka Berlič
18.03.2023 03:25

Še danes je v hotelu Mitra na ogled razstava del ptujskega vsestranskega umetnika Aleksandra Fenosa, ki predstavlja svojo zadnjo serijo akvarelov, in poezija pesnice, dijakinje Prve gimnazije v Mariboru Sare Sluga

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Fenos in Sara Sluga na otvoritvi razstave akvarelov in poezije
Hojka Berlič

Aleksander Fenost, frizer umetnik, kakor se sam poimenuje, je razstavil likovna dela, ki so kombinacija ptujskih motivov in abstrakcije, nastala v zadnjih dveh letih. Dopolnjujejo pa jih z verzi mlade pesnice, dijakinje Prve gimnazije v Mariboru Sare Sluga.

Sara Sluga se je na otvoritvi razstave predstavila tudi kot pevka s svojo avtorsko skladbo.
Hojka Berlič

"Vedno rad sodelujem z umetniki, s katerimi najdem skupne vibracije. Sicer pa je bila Sara Sluga za kratek čas sošolka moje hčere in sva se tako tudi spoznala. Močno sem se navdušil nad njenim talentom in poezijo, ki jo ustvarja. Že sam sem skušal neke besede, morda poezijo, vključiti v svoja dela, a menim, da za to nimam pravega talenta - pa tudi pravega smisla ne bi imelo, če imam možnost sodelovanja s tako talentiranim dekletom," je o zanimivi kombinaciji likovne umetnosti in poezije ter tudi o sodelovanju umetnikov različnih generacij povedal Fenos. Z razstavo je zaokrožiti zadnji leti ustvarjanja, zdaj pa se bližajo toplejši dnevi, ko se rad loti ustvarjanja na prostem in tudi del večjega formata, tako da bo to poletje zagotovo polepšal še kakšen zid z grafitom, ponovno pa ima v načrtu slikanje abstraktnih del večjih formatov.

Poezija Sare Sluga dopolnjuje akvarele Aleksandra Fenosa.
Hojka Berlič

"To sodelovanje je zame zelo zanimivo, nova priložnost in nova ideja, predvsem, da s poezijo dodaš nečemu abstraktnemu nek svoj smisel - pa tudi opazovalcu možnost, da ga še sam skuša najti v delih," pa je o sodelovanju dejala mlada pesnica Sluga, ki se je na odprtju razstave predstavila tudi kot pevka svoje avtorske skladbe. "Pravzaprav sem najprej začela pisati besedila pesmi, nato mi je učiteljica za solo petje predlagala, da bi tisto, česar ni mogoče uglasbiti, morda lahko predstavila skozi poezijo," je še povedala. Kljub mladosti se lahko že pohvali z lastno pesniško zbirko. Fenos je njeno poezijo sicer že uporabil. Vključil jo je v grafit, ki ga je v ptujskem mestnem parku ustvaril s skupino mladih. Pa tudi v prihodnosti, pravita, se bo še našla priložnost za sodelovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta