Rogoza: Posodobili športni park

Branka Bezjak Branka Bezjak
31.07.2022 02:00

Povsem na novo je zgrajeno košarkarsko igrišče, obnovljeno odbojkarsko in urejena okolica. Občina želi tja privabiti prebivalce vseh starosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Telovadke Šole zdravja se zberejo vsako jutro.
Andrej Petelinšek

S prerezom traku in prvimi igrami in telovadbo so minuli torek v Športnem parku Rogoza namenu predali nove pridobitve. Ponašajo se s povsem na novo urejenim igriščem za košarko, nekoliko "osveženim" igriščem za odbojko, urejeni sta ograja in okolica.

Vrednost celotnega projekta je 60.287 evrov, od tega je občina pridobila 39.532 evrov evropskega denarja iz sklada ESRR, kar pomeni, da je morala iz občinskega proračuna primakniti 20.754 evrov. Ureditev doslej dotrajanega igrišča v Rogozi so namreč prijavili v sklopu projektov Las Lastovica in bili uspešni.

"Verjamem, da bo odslej športni park bolje obiskan. Ne nazadnje je to namen te investicije. Verjamemo, da bo tako, kajti že v drugih primerih se je pokazalo, da so igrišča po obnovi bolj obiskana ne le za športno udejstvovanje, ampak tudi za druženje," je povedal župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak.

V torek dopoldne so pripravili manjšo prireditev, s katero so želeli spodbuditi uporabo igrišča in promovirati druženje krajanov vseh starosti. Prve so ob 8. uri jutranjo telovadbo izvedle krajanke Rogoze, ki v sklopu projekta 1000 gibov vsako jutro telovadijo in se obenem družijo. Z igro košarke in odbojke so nadaljevali otroci, ki preživljajo počitniško varstvo, za katero je občina tudi letos poskrbela s sofinanciranjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta