Soven: Iz obrtne predilnice do mednarodno prepoznavnega proizvajalca volnenih izdelkov

Špela Pokeržnik
09.05.2021 05:00
Družinsko podjetje Soven iz Selnice ob Dravi je ob četrt stoletja delovanja zaključilo obveznosti pri investiciji v proizvodno halo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedež podjetja Soven v Selnici ob Dravi
Špela Pokeržnik

"Srblinovi smo izjemno ponosni, da smo v teh letih družinsko podjetje iz obrtne predilnice slovenske volne pripeljali do mednarodno prepoznavnega proizvajalca specializiranih volnenih produktov. Bio volneno izolacijo, bio vrtnarski filc, bio volnena ležišča in posteljnino, ob tem pa še vedno tudi bio volneno prejo tržimo že v številnih državah po svetu," opisuje Marija Srblin in poudari, da ovčjo volno, ki služi za osnovo vseh produktov, odkupujejo izključno od slovenskih rejcev ovac.

Kakovosten izdelek ni naključje

Pletenine podjetja Soven
Soven

Ovčja volna ima veliko pozitivnih lastnosti, ki učinkovito vplivajo na zdravje ljudi. "Deluje antialergeno, antiseptično in antiglivično. Zagotavlja toploto, preprečuje prekomerno potenje in uravnava telesno temperaturo. Ne nazadnje spodbuja prekrvavitev okončin, zato naše produkte priporočamo ljudem z alergijo, revmatikom, z bolečinami v hrbtenici, kroničnim bolnikom, tistim z ledvičnimi in srčno-žilnimi boleznimi ter otrokom in novorojenčkom," še opisuje.

Prodajo preselili na splet

Podjetje Soven je znano po izdelkih iz ovčje volne, tudi posteljnini.
Soven

Epidemija koronavirsua je zaznamovala tudi njihovo delovanje. Ob upoštevanju vseh ukrepov so delo učinkovito organizirali in hkrati zaposlene zaščitili pred možnostjo okužb ter pod ustreznimi pogoji ohranili delovni proces. "V tem času smo celotno prodajo preselili na splet, kar so naše stranke pozitivno sprejele. A se je nekoliko spremenil nabor prodajanih izdelkov, kajti manj smo prodali izdelkov iz pletenin in tkanin, nekoliko več pa posteljnin, nadvložkov, vzglavnikov. Najbolj prodajani izdelki v tem času so bili kmetijski artikli in materiali za ustvarjanje, med katere sodita volna za pletenje ter mikanka za polstenje," pove sogovornica.

Načrtov za prihodnost jim ne zmanjka. "V zadnjem obdobju smo predvsem razmišljali, kako preživeti, kako ohraniti naše poslovanje na takšnem nivoju in v takšnem obsegu. Veseli smo, da nam je uspelo. To leto pa za nas pomeni tudi zaključek vseh obveznosti pri investiciji v proizvodne hale. Tako se bomo nadalje posvetili razmisleku o modernizaciji strojne opreme ter dodelavah na področju kakovosti produktov. Dela in volje ne bo zmanjkalo," pozitivno zaključi Srblinova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta