Starodobni kolesarji na Vurberku

Janez Toplak
15.08.2019 06:32

Na letošnjem, že 15. vurberškem kolesarskem maratonu bo to nedeljo znova mogoče kolesariti na krajši (26 kilometrov) in daljši trasi (47 kilometrov).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na vurberškem kolesarskem maratonu bodo tudi starodobna kolesa.
Janez Toplak

Pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije, Turistične zveze Slovenije in Kolesarske zveze Slovenije že skoraj 20 let poteka športnorekreativno-turistična prireditev Slovenija kolesari in že 15. leto zapored v okviru te vseslovenske akcije tudi kolesarski maraton na Vurberku v organizaciji domačega turističnega društva.

Kolesarili bodo po petih občinah

Vurberški velikošmarenski kolesarski maraton bo to nedeljo, 18. avgusta, s startom ob 10. uri pri kulturnem domu na Vurberku, prijave bodo sprejemali od 8.30 dalje pri stojnicah. Kot je povedal Ivan Žižek, sicer predsednik društva in tudi vodja letošnje prireditve, bosta udeležencem rekreativne kolesarske prireditve na voljo dve trasi, letos sicer malo spremenjeni, in to zaradi rekonstrukcije državne ceste Janežovci-Selce, kjer je vseh minulih štirinajst let potekal krajši, manj zahtevni del maratona. Tako bo udeležencem letošnjega kolesarjenja na voljo trasa dolžine 26 kilometrov, speljana ob reki Dravi, in sicer od Vurberka do Dvorjan in nato preko Krčevine pri Vurbergu in Orešja do Ptuja ter preko Grajene do Vurberka. Daljša trasa ostaja nespremenjena v dolžini 47 kilometrov. Posebnost vurberškega maratona je trasa, kjer se kolesari na velikem maratonu in ki je speljana po javnih in državnih cestah kar petih občin. Kolesarji startajo v občini Duplek, tam je tudi cilj, nato jih pot vodi skozi občine Lenart, Trnovska Vas, Destrnik in mestno občino Ptuj.

Vurberški kolesarski maraton privabi veliko kolesarskih navdušencev.
Janez Toplak

Kolesa izpred pol stoletja

Za obogatitev letošnjega kolesarskega druženja na Vurberku so organizatorji, Turistično društvo Vurberk, povabili tudi ljubitelje starodobnih koles, ki delujejo v okviru Odltimer kluba Duplek. Na kolesih, starih tudi več kot petdeset let, se bodo tako člani dupleškega kluba popeljali po cesti ob Kulturnem domu Vurberk in tudi v oblačilih iz tistih časov obudili spomine na kolesarjenje v polpretekli zgodovini. Primerjava med sedanjimi rekreativnimi kolesarji in tistimi izpred pol stoletja bo še kako zanimiva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta