Študent iz Zavrha zmagal na ljubljanskem izboru talentov

01.05.2021 05:00
S skladbo Hiding place, ki jo je sam napisal, glasbo in besedilo, posnel klavir in vse vokale ter posneto tudi sam uredil in sproduciral, je Dominik Petko prepričal tričlansko komisijo - Majo Keuc, Majo Geršak in Boštjana Gorenca - Pižamo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dominik Petko Foto: Karin Petko
Karin Petko

"Poskusil bom, nimam kaj izgubiti," je pred prijavo na šov domačim razložil Dominik, ki sicer svoje glasbeno ustvarjanje večkrat posname in ga deli na svojem youtube kanalu Dmusic in na instagramu. Virtualni šov Ljubljana ima e-talent je organiziral JSKD OI Ljubljana v sodelovanju z ZKD Ljubljana. Na njem so lahko sodelovali vsi, ki v Ljubljani živijo, se tam udejstvujejo v raznih društvih ali pa se tam izobražujejo. Dominik je študent ljubljanske fakultete.

Končal je izobraževanje za klavir na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in leto jazz petja. A ljubezen do živali in narave ga je pripeljala do študija biologije, doma je imel tako že veliko zanimivih "ljubljenčkov", poleg rib, tudi jež, gekon, pove sestra Karin. 

Kljub zahtevnemu študiju Dominik veliko časa preživi za domačim klavirjem in ob drugi opremi, ki jo potrebuje, da v zavetju doma nastane dober komad. Aktiven je tudi v mladinski gledališki skupini KTD Selce, kjer je nastopil v uspešni glasbeni predstavi Mamma Mia po naše in odigral glavno vlogo v prav tako glasbeni predstavi Zmenek. Glasbo ima v krvi po pred kratkim žal umrlem dedku Mirku Lorenčiču, ki je bil dolga leta organist in zborovodja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta