Telekomunikacije: V Miklavžu dograjujejo optično omrežje

Damijan Toplak Damijan Toplak
08.08.2020 07:00

Telekom bo v severozahodnem delu naselja Miklavž dograjeval optično telekomunikacijsko omrežje vse do konca leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V preteklih dneh so Telekomovi delavci sklenili gradnjo optičnega omrežja v Gradišnikovi ulici, sedaj nadaljujejo v Ulici miru.
Damijan Toplak

V zadnjih tednih je Telekom Slovenije v Gradišnikovi ulici v Miklavžu dograjeval optično telekomunikacijsko omrežje. Dela so nadaljevali tudi še v sosednjih ulicah, recimo Ulici miru, do konca leta bodo sledile tudi druge ulice v severozahodnem delu Miklavža.
Z Občine Miklavž na Dravskem polju odgovarjajo, da so Telekomu Slovenije izdali soglasje za posege v občinske javne ceste za namen gradnje optičnega omrežja v naselju Miklavž na Dravskem polju. S Telekomovim omrežjem je pokrita celotna občina Miklavž, optično omrežje Telekoma pa je izvedeno samo deloma in se zdaj intenzivno izgrajuje. To je v celoti investicija Telekoma Slovenije, ki mora po izgradnji zagotoviti povrnitev površin v prvotno stanje. V občini Miklavž na Dravskem polju imata lastno telekomunikacijsko omrežje Telekom Slovenije in Telemach, sicer pa lahko občani izkoristijo vse komercialne ponudnike telekomunikacijskih storitev (T-2, A1 …), ki v primeru, da nimajo svojega omrežja, pač gostujejo pri obstoječih operaterjih, so še pojasnili na miklavški občini.
Za pojasnila o podrobnostih investicije v optično telekomunikacijsko omrežje smo se obrnili še na Telekom Slovenije, a odgovora nismo prejeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta