Tržnica na dvorišču gradu Rače dobro obiskana

Barbara Bradač Barbara Bradač
21.11.2020 06:00

Običajno so vsako soboto dopoldne polne vsaj štiri tržnične mize, ponudba pa je, kljub majhnemu številu ponudnikov, pestra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na stojnicah se s svojo ponudbo predstavljajo domači ponudniki. Ob tem pa vse občane prosijo, da spoštujejo varnostno razdaljo.
Barbara Bradač

V času epidemije covida-19 se ljudje še bolj zavedajo pomena lokalne samooskrbe, doma pridelane kakovostne hrane, ki jo ponujajo lokalni ponudniki. Na tržnici občine Rače - Fram svoje pridelke in izdelke ponujajo domačini s stalnim prebivališčem v občini.

Kmetija Frešer iz Kopivnika nad Framom, ki se ukvarja z rejo drobnice in proizvodi iz kozjega mleka, na stojnici ponuja svež kozji sir in mlečne izdelke iz kozjega mleka, svežo kozjo skuto, kozji sir v hlebčkih ... Pri stojnici kmetije Horvat iz Rač lahko ob pestri ponudbi domače zelenjave vedno dobite tudi kakšen recept. Kmetija Plečko iz Podove diši po domačih keksih, sveže pečenem kruhu iz krušne peči, imajo tudi različne moke: polnozrnato, pirino in ajdovo, testenine (polnozrnate, pirine, ajdove), pecivo, potice in še marsikaj. Kmetija Frangež iz Brezule pa obiskovalce sladka s svežimi domačimi buhtlji, sezonsko svežo zelenjavo, pa tudi vloženo zelenjavo ter domačimi prekajenimi in suhimi mesninami. Za njihov motovilec morate ujeti zgodnje ure.

Domači mešani kruh, sirove in orehove pohorske gibanice, pa tudi vino ponuja kmetija Tomše iz Loke pri Framu. Za ponudbo medu (akacijevega, kostanjevega, gozdnega, hojevega, ajdovega) ter čebeljih izdelkov in pridelkov (cvetni prah, propolis, matični mleček, mešanica: matični mleček, cvetni prah, propolis) pa poskrbita Čebelarstvo Hergan in Franc Hergan, ki je predsednik Čebelarskega društva Rače. Če česa ne najdete na tržnici, kmetije vabijo k sebi domov oziroma omogočajo dostave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta