V pričakovanju festivala Salon Sauvignon na Ptuju: Preplet strokovnosti in festivalskega utripa

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.04.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski vinogradniško-vinarski kongres in festival Salon Sauvignon se bosta ta konec tedna prepletala v dominikanskem samostanu na Ptuju. 
Slovenski vinogradniško-vinarski kongres in festival Salon Sauvignon se bosta ta konec tedna prepletala v dominikanskem samostanu na Ptuju. 
Hojka Berlič
Ta konec tedna, 21. in 22. aprila, bo Ptuj v znamenju žlahtne kapljice. Moči in vsebine bosta namreč združila 6. Slovenski vinogradniško-vinarski kongres in 9. festival Salon Sauvignon. Udeleženci kongresa se bodo v petek posvečali različnim strokovnim temam, vsebina kongresa pa bo osredotočena predvsem na pridelavo kakovostnega grozdja, saj le to zagotavlja visoko kakovost vina, ki ga lahko vinarji prodajo z višjo dodano vrednostjo. Sobotni kongresni dopoldan bo v znamenju sorte sauvignon kot nosilne sorte slovenske vinske destinacije. Opoldne tega dne pa se bo z velikim Master Classom kongresno dogajanje v dominikanskem samostanu prelilo v 9. festival Salon Sauvignon. V okviru festivala so sicer že izvedli ocenjevanje 92 vzorcev sauvignonov, med njimi je bilo sedem cabernet sauvignonov. Vina prihajajo iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije ter iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Srbije in ZDA. Festival Salon Sauvignon pa bo tudi tokrat ob vrhunskih vinih postregel še s pestro gastronomijo, razstavami in koncertom.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta