V Rušah nič več mokri pod streho

Aljaž Jug
12.01.2019 06:02

Avtobusna postajališča dobivajo nov videz in večjo uporabnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na stranicah se bohoti velik občinski grb. 
Aljaž Jug

Pred leti se je tedanja ruška občinska oblast odločila, da bo nekaj najbolj dotrajanih temnorjavih lesenih avtobusnih hišic zamenjala za modernejše, ki pa so se v praksi pokazale za kvečjemu lepe na pogled. Mnogo rednih uporabnikov javnega potniškega prometa je ob prvem dežju namreč potožilo, da jih streha ne varuje dovolj. Zlasti ko je ob dežju pihal veter, avtobusno postajališče ni zagotavljalo pravega zatočišča. Zato so se kmalu vsule kritike, ki so letošnjo zimo končno prinesle rezultate. Nekatera novejša avtobusna postajališča so zdaj dobila stranice iz pleksi stekla, na katerih se bohoti velik občinski grb, druga pa bodo z njimi še opremljena. Posodobitev sta dočakali postaji pri osnovni šoli – tista v smeri Lovrenca na Pohorju in tudi tista v smeri Maribora – in pri hotelu Veter.
Kot kaže, bodo z dodanimi stranicami obnovljena tudi druga postajališča, nekatera pa naj bi bila deležna prepotrebnih in predvsem koristnih sprememb.
Uporabnikom avtobusnega prometa se torej obetajo boljši časi. Vsekakor dobrodošle spremembe, zlasti v tem letnem času, ko so lahko jutra vremensko precej neprijetna, predvsem za šolarje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta