V Slovenski Bistrici poletne pasje urice

Natalija Sinkovič
22.07.2023 07:30

V bistriškem kinološkem društvu poleti vsako nedeljo dopoldan skrbijo za druženje psov in njihovih lastnikov, ob tem pa tudi ozaveščajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Psi imajo družbo, lastniki pa dobijo še informacije.
Natalija Sinkovič

Kinološko društvo Slovenska Bistrica letos s 65-letnico delovanja sodi med najstarejša kinološka društva v Sloveniji. Od leta 2007 imajo svoj prostor na jasi sredi gozda na Zgornji Bistrici, kjer so pogoji za delovanje idealni. Ob šolanju psov prirejajo tudi izobraževanja in tekmovanja, predavanja. Poleti vsako nedeljo dopoldan v Kinološkem društvu za pse in njihove lastnike pripravijo vesele poletne urice. "Namenjene so druženju lastnikov in psov katerekoli starosti, predvsem pa najmlajših. Lastnike seznanimo z osnovami socializacije psov, ponujamo informacije, ki jih potrebujejo, še zlasti, če so začetniki, naučimo jih najnujnejše, kar naj bi vsak obvladal - odpoklic, navezanost, igre med lastnikom in psom, več in bolj temeljito pa seveda sledi na tečajih, ki jih organiziramo jeseni in spomladi," pojasnjuje predsednica društva Anja Jug. Na te urice lahko pride kdorkoli, ne samo člani društva. Od 31. julija, do 5. avgusta pripravljajo še poletne počitnice hoopers - agility s priznanim trenerjem Alfonsom Sabatinijem: "Tečaj, na katerega se je treba prijaviti, bo organiziran v majhnih skupinah, kar je velika prednost pri urjenju hoopersov in agilityja."

V tej pasji vročini moramo tudi psom nameniti posebno pozornost, še svetujejo. "Psa odpeljite na sprehod zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Vmes naj psi počivajo na hladnem. Lastniki naj bodo pozorni na prevroč asfalt ali beton, saj lahko nastanejo resne opekline šapic. Predvsem majhni psički so z gobčkom čisto blizu asfalta in so zelo izpostavljeni toplotnim udarom in pregrevanju. Privoščimo jim ohladitev, vodo, kopanje v potoku," svetuje Jugova. Enako pozorni moramo biti na morju. "Tudi tam se izogibajmo najbolj močnemu soncu, pazimo tudi, da jih ne opeče, zlastip se, ki niso dovolj dlakavi, zaščitimo tudi ušesa, smrček. Na morje pa vzemimo za pse kakšne elektrolite ali kaj proti driski." Pred kratkim so izdali tudi časopis Bistriške tačke, ki je dostopen na njihovi spletni strani, z nasveti za lastnike psov in zanimivostmi ter o dogajanju v društvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta