V Staršah Božiček na kočiji in v spremstvu mopedistov

Katarina Trstenjak
25.12.2020 04:30
Ker je s spremstvom minulo soboto nekoliko prehiteval, se je vrnil še enkrat v nedeljo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšen pa je bil obisk Božička na konjski vpregi lani.
Boštjan Selinšek

Občina Starše je s predstavniki krajevnih skupnosti in domačih društev - društva Naš dišeči dom, ki je prevzelo večino organizacije, Društva prijateljev mladine občine Starše in ljubiteljev Tomosa iz Prepolj - tudi letos pripravila za najmlajše obisk Božička in otroke je po vaseh obiskal kar na saneh v spremstvu konjev in mopedistov. Da je bilo čim manj stika, so starši pakete za otroke dvignili že pred prihodom dobrega moža v krajevnih skupnostih po vaseh.

Občina je pripravila paket za vsakega otroka do starosti sedem let. Utripajoče luči mopedistov v rdeči Božičkovi opravi in glasna božična glasba so po vaseh najavljale prihod dobrega moža s severa, ki so ga tokrat namesto jelenov naokrog vozili kar konji. Najmlajši so težko pričakovali njegov prihod in zvedavo zrli na cesto, kdaj se bo Božiček vendarle prikazal in jim prinesel kakšno malenkost. Božiček je s svojimi škratki otrokom delil bonbone in se seveda z otroki tudi z veseljem fotografiral.

Ker je v Staršah prvič Božiček hodil po vaseh, obisk žal ni minil brez nevšečnosti, saj so minulo soboto Božiček in njegovi pomagači svoj obhod nekoliko pohitrili in so bili na nekaterih lokacijah pred predvidenim časom. Organizatorji so se hitro odzvali in Božiček je obhod ponovil tudi v nedeljo. Iskrice v otroških očeh pa so tudi njim dale vedeti, da so kljub nevšečnostim opravili dobro delo in v teh čudnih časih podelili nekaj veselja in prazničnega duha še malo starejšim občanom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta