(VIDEO) V Prepoljah naredili štajersko verzijo Jerusaleme

ŠTR
08.05.2021 05:00
V vasici v občini Starše, kjer sicer organizirajo Ženski tek, so namesto tega opravili izziv in zaplesali na glasbeno-plesni hit, ki je na poseben način širom sveta na noge pritegnil že mnoge skupine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupinska fotografija tekačic (in plesalk) ŠD Prepolje Foto: ŠD Prepolje
ŠD Prepolje

"Vemo, da že kar nekaj časa razmere za druženje niso idealne, a smo začeli priprave za ples na vsem poznani in za uho všečni plesni video Jerusalema," so sporočile članice Športnega društva Prepolje.

Blizu sedem tisoč ogledov

V Prepoljah se tekačice pripravljajo na tradicionalni Ženski tek, ki je bil letos v virtualni obliki, prihodnje leto pa bo znova v živo.
Foto: ŠD Prepolje
ŠD Prepolje

Na rahlo vetroven dan so posnele simpatičen video, pri katerem je sodelovalo več kot 60 članov ŠD Prepolje, pa tudi prostovoljni gasilci. Organizatorka Jožica Kelc je pojasnila, da so se tega plesnega projekta, ki je bil letos nadomesten tradicionalnemu Ženskemu teku lotili z visoko mero profesionalnosti: "Snemanje je trajalo cel dan, nastopajoči pa smo v nekaj urah opravili več kot 17 tisoč korakov. Kar je bil kar velik izziv za vse nas." Število ogledov videa, blizu sedem tisoč, je preseglo njihova pričakovanja. Kelčeva je dodala, da v sedanjih razmerah gibanje na prostem gotovo pomaga lajšati težave, saj "prežene strah, popestri duha in obenem trmasto požene kri po žilah". Tudi rumena barva, v katero so se udeleženci plesa oblekli, kliče k novemu življenju, novim in svežim idejam, je barva sonca ... "Rumeno smo izbrali, ker je barva novih zamisli. Sicer pa skladba Jerusalema, ki je prava svetovna uspešnica, vzbuja optimizem in poseben duhovni preporod," so še prepričani člani ŠD Prepolje.

Na virtualnem teku 70 tekačic

Sicer pa so letos zastavili Ženski tek 24. in 25. aprila v virtualni različici. "Širom Slovenije je z nami individualno teklo veliko tekačic, ki so se vključile na način, da so na facebook strani (Ženski tek Prepolje) poročale o svojih aktivnostih. Udeleženih je bilo več kot 70 tekačic, kar je za naš prvi takšen virtualni dogodek spodbudna številka," pravijo. Nagrada, ki jo je prejela mlada tekačica Ana Radolič, je zajemala veliko občinsko košaro slastnih lokalnih dobrot. Vse tekačice širom Slovenije vabijo spet drugo leto, natančneje 23. aprila 2022, na veliki dogodek v Prepoljah, kjer se bo znova teklo v živo, ob tem pa organizatorke obljubljajo noro zabavo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta