Vlada izbira med 13 kandidati za svojih pet članov devetčlanskega sveta ptujskega doma upokojencev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.04.2021 06:10
Potem ko je oblast sredi lanskega poletja menjala štiri od petih svojih članov, se sredi aprila vsem izteče mandat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom upokojencev Ptuj Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR

V prihodnji sestavi sveta Doma upokojencev Ptuj bo Milan Klemenc, Desus, predstavnik Mestne občine Ptuj, kar pomeni, da lokalne skupnosti v svetu ne bo več predstavljala dolgoletna članica sveta Rozika Ojsteršek. Mestni svetnik Klemenc je član sveta že od lanskega poletja, ko se je vlada Republike Slovenije odločila za menjavo štirih od svojih petih članov, a je takrat sodil v kvoto vladnih predstavnikov.

Spomnimo, da je prišlo do menjave vladnih predstavnikov le nekaj mesecev pred iztekom mandata vsem članom sveta. Od takrat je predsednica sveta Simona Lacko, SDS, kot predstavniki vlade pa so v svetu zadnje mesece delovali še Boris Kmetec (NSi), Milan Klemenc (Desus) in Katja Svenšek (SDS). Z delom je takrat nadaljeval Igor Kopše (SMC), ki pa se zdaj za ponovno kandidaturo ni odločil in je tako vprašanje, kdo bo peti predstavnik vlade v novoimenovanem svetu zavoda.

​Stanovalci in delavci zaupajo svojim predstavnikom

Kot je bilo razumeti na zadnji marčevski seji zdajšnjih članov sveta zavoda, bodo v svetu svoje delo nadaljevali dozdajšnja predstavnica stanovalcev Ljubica Šuligoj, saj so ji podporo izrekli v vseh petih enotah doma. S svojim dosedanjim delom sta zaupanja sodelavcev deležna tudi predstavnika zaposlenih Metka Bolcar in Mitja Lešnik, ki bosta delo nadaljevala v naslednjem mandatu.

Aprila se izteče mandat zdajšnjim članom sveta. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR

Rozika Ojsteršek naj bi se, kot je slišati, prijavila na razpis za predstavnike ustanovitelja, kar je pred dnevi tudi potrdila, a razložila, da je pristojno ministrstvo po premisleku pozvala, naj je ne imenujejo, če to ni nujno.

Spomnimo, da je bila Ojsterškova članica sveta zavoda dobra dva mandata, tudi v času, ko je zavod vodila Jožica Šemnički. Med morebitnimi prihodnjimi člani sveta pa se omenja tudi Dejan Dokl (SMC), sin dolgoletne nekdanje direktorice Kristine Dokl, ki je bil nekdaj tudi zaposlen v domu in je lansko leto kandidiral za direktorja.

Vesna Šiplič Horvat Foto: DUP
Arhiv DUP

Takrat je med šestimi prijavljenimi kandidati poleg Vesne Šiplič Horvat edini izpolnjeval razpisne pogoje, a so člani sveta zavoda za direktorico izbrali Šiplič Horvatovo, ki je pred tem v domu že opravljala naloge strokovne vodje, delo direktorice pa prevzela lanskega decembra. Šemničkijeva, ki je bila direktorica doma en petletni mandat, je do sredine tega meseca še opravljala delo začasne strokovne vodje doma, sredi marca pa se je upokojila in je njene naloge po odločitvi članov sveta zavoda prevzela Jožica Hudžar, ki je bila pred tem zaposlena v Domu starejših Rakičan.

​Vlada imenovanja še ni opravila

Da se je prijavil na javni poziv pristojnega ministrstva, je te dni potrdil Dejan Dokl, od lanskega leta vodja Dnevnega centra za otroke in mladostnike, ki deluje v okviru dejavnosti Ars Vitae, ptujskega društva za razvoj in izvajanje programov pomoči: "Na razpis za člana sveta Doma upokojencev Ptuj kot predstavnik ustanovitelja sem se prijavil, vendar o izbiri še nisem seznanjen. Za kandidaturo sem se odločil zato, ker sem prepričan, da bi glede na bogate izkušnje kot član sveta zavoda lahko vplival na nadaljnji razvoj zavoda, večje zadovoljstvo uporabnikov, zaposlenih in drugih deležnikov ter uspešno poslovanje in delo v skladu s predpisi."

Kot so ta teden sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se je na javni poziv pravočasno prijavilo 13 kandidatov in kandidatk. Vlada pa še ni imenovala članov in članic sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta