Vratarka Valentina Štebih, najboljša igralka futsala, je pomemben člen kluba in reprezentance

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.04.2023 04:10

Odlična vratarka je bila zraven pri vseh pomembnih dosežkih futsalske ekipe Slovenskih goric
iz Voličine. Že v domači osnovni šoli je začela trenirati dvoranski nogomet, nato je kot dijakinja presedlala k futsalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valentina Štebih se je napadalki hrabro pognala pod noge.
Valentina Štebih se je napadalki hrabro pognala pod noge.
NZS

Na nedavnem finalnem turnirju v futsalu za pokal Term Olimia v Podčetrtku so podelili priznanja za najboljšega igralca in igralko v koledarskem letu v tej športni panogi. Za najboljšo igralko je bila izbrana Valentina Štebih, vratarka KMN Slovenske gorice iz Voličine. To je bilo prvo tovrstno priznanje za to odlično vratarko, ki je vrhunska tudi v majici z državnim grbom. "Priznanje mi veliko pomeni. Je potrditev strokovnega in trdega dela v klubu pod vodstvom trenerja Dejana Krambergerja in njegovih sodelavcev. Tudi sama se na treningih zelo trudim, na tekmah pa skušam braniti po najboljših močeh," je pogovor začela 26-letna vratarka, ki je že v OŠ Voličina začela trenirati dvoranski nogomet, nato pa kot dijakinja futsal.

Valentina Štebih ob prejemu pokala za najboljšo igralko
NZS

Štebihova je futsalsko pot začela kot igralka v polju, v sezoni 2015/16 pa je stopila med vratnici. "V končnici sezone je ekipa ostala brez vratarke in po posvetu s trenerjem sem se odločila, da se poskusim na tem igralnem mestu. Bilo mi je všeč, hitro sem napredovala in tako sem vratarka že šest sezon. Vmes sem pridobila zaupanje selektorja reprezentance in maja 2018 prvič zaigrala zanjo. Majico z državnim grbom sem oblekla 33-krat, nazadnje oktobra lani v kvalifikacijah za EP proti Belorusiji, v začetku lanskega decembra pa sem odigrala zadnjo tekmo za klub - sem namreč v veselem pričakovanju," razloži Štebihova. Za Slovenske gorice je zbrala 157 nastopov v ligaških prvenstvih in tri v pokalnem tekmovanju, dosegla pa je 41 zadetkov, večino, ko je igrala v polju. "V vratih našega kluba me je decembra lani najprej zamenjala ena od soigralk, nato se je ekipi pridružila Sara Nemet, ki je bila predtem vratarka v velikem nogometu. Dobro se je znašla," o naslednici pove Štebihova. Upa, da bo po porodu spet zaigrala v klubski majici: "Če bo v Voličini še futsalski klub, bom rade volje nosila njegovo majico, čeprav imam veliko dela tudi s kozmetično dejavnostjo, s katero se ukvarjam," sklene.

KMN Slovenske gorice že vrsto let kroji vrh lestvice v slovenskem ženskem futsalu.
NZS

Štebihova je lani s KMN Slovenske gorice osvojila pokalni naslov, kar šteje za enega večjih uspehov kluba iz kraja s približno 800 prebivalci. "V polfinalu je naša ekipa premagala vrsto ŠD Extrem, v finalu pa se je pomerila z največjim rivalom, ŽNK Celje. Tekmo smo dobile z 2:1, povedle smo z avtogolom Nine Žižek, na 2:0 je povišala Laura Škvorc, Celje je v zadnji minuti z golom Klementine Mavhar ublažilo poraz. Pokalno tekmovanje ženskih ekip je bilo prvo doslej," razloži sogovornica. Ob tem se ozre na končnico letošnjega državnega prvenstva, v kateri pa ne bo mogla pomagati soigralkam. "V finalu so naše tekmice Celjanke in odigrani sta bili že dve finalni tekmi. Celjanke so prvo v svoji dvorani dobile s 3:1, prav tako boljše so bile v drugi, ki je bila odigrana v dvorani v Dupleku - tam igramo, ker v Voličini ni ustrezne dvorane. Potem ko je naša ekipa še osem minut pred koncem tekme vodila 3:1, so tekmice zabile tri gole in zmagale 4:3. Naša ekipa je pokazala, da se lahko kosa s celjsko, upam, da bo uspešna na tretji tekmi, ki bo to soboto v Celju, in podaljšala upanje, da osvojimo naslov," je optimistka Štebihova, ki je v dosedanjih osmih državnih prvenstvih z ekipo Slovenskih goric naslove osvojila v letih 2017, 2018 in 2019, Celjanke so bile najboljše štirikrat, enkrat pa se je naslova veselila ekipa Teleinga Pomurja Beltinci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta