Liga prvakov v futsalu: Dobovčani v Španijo po presenečenje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.11.2022 10:00

Slovenski prvaki se bodo na turnirju v Mallorci pomerili s klubi iz Španije, Hrvaške in Poljske

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žigo Čeha (desno) in njegove soigralce v Španiji čakajo zahtevni tekmeci.
Andrej Petelinsek

Od danes do sobote bodo na sporedu tekme elitnega dela lige prvakov v futsalu, v katerem bo v štirih skupinah igralo 16 klubov. Med njimi je tudi slovenski prvak Dobovec, ki bo v elitnem delu sodeloval šestič oziroma petič zapored. Dobovec, ki je ligo prvakov začel kot šestouvrščeni klub Uefine lestvice, čaka nastop v španski Mallorci, kjer bo danes ob 20.15 nastopil proti AE Mallorci, jutri ob 17. uri proti hrvaškemu klubu Novo vrijeme in v soboto ob 17. uri proti poljskemu klubu Piast Gliwice, katerega član je Mariborčan Matej Fideršek.

Dobovec je na generalki pred potjo v Španijo na tekmi 9. kroga državnega prvenstva s 7:1 premagal Oplast Kobarid. "Tekma v Kobaridu je pokazala, da smo za zahtevne obračune v Španiji dobro pripravljeni. Hrabri tudi spoznanje, da v ekipi ni poškodovanih, tako da se bomo tekmecem po robu postavili z vsemi najboljšimi. Na uvodni tekmi se bomo udarili z ekipo Mallorce, ki je v španskem prvenstvu pred dnevi s 4:2 premagala Barcelono in je na lestvici druga, Na drugi tekmi nas čaka Novo vrijeme, klub, ki ga dobro poznamo, v tretji pa Piast Gliwice, tretjeuvrščeni klub poljskega prvenstva. Naš cilj je prvo mesto v skupini B in uvrstitev na sklepni turnir," je bil pred potjo v Španijo optimističen trener Dobovca Kujtin Morina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta