(FOTO) Slovenski futsalisti do pravičnega rezultata v dvorani Tabor

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.03.2023 20:45

Slovenska in kazahstanska reprezentanca sta se v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo razšli z remijem 3:3

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trikrat so se veselili Slovenci, a ostali brez zmage.
Andrej Petelinšek

Slovenska reprezentanca v futsalu je odigrala že 290. tekmo v samostojni državi. V dvorani Tabor se je v četrti in hkrati zadnji kvalifikacijski tekmi skupine 3 za uvrstitev na svetovno prvenstvo udarila s Kazahstanom. Pred tekmo so imeli Kazahstanci 9 točk, Slovenci 6, tretja ekipa v skupini, Črnogorci, pa nobene.

Reprezentanci Slovenije in Kazahstana sta si ne glede na rezultat zadnje tekme že zagotovili napredovanje v naslednji krog kvalifikacij, je pa tekma odločala o prvem mestu v skupini, ki v nadaljevanju kvalifikacij zagotavlja nekaj ugodnosti. Naša izbrana vrsta je za prvo mesto potrebovala zmago z najmanj tremi goli razlike, saj je prvo tekmo v gosteh s Kazahstanom, tudi polfinalistom zadnjega svetovnega prvenstva, izgubila z 0:2. Nocojšnja tekma se je končala brez zmagovalca, rezultat je bil 3:3 (1:3).

Andrej Petelinšek

"V prvem polčasu naša igra ni bila najboljša, saj je Kazahstan igral vrhunsko, smo pa v drugem zaigrali veliko bolje, in ko sem posegel po nekaj menjavah v ekipi, je bila tudi naša igra vrhunska. Moramo vedeti, kaj pomeni Kazahstan v svetovnem futsalu. Igrati z njim neodločeno, je uspeh. Dodatnih kvalifikacij se ne bojim, ta ekipa si je sposobna izboriti nastop na svetovnem prvenstvu," je prepričan selektor Tomislav Horvat.

Andrej Petelinšek

V uvodnih minutah tekme, ki je v dvorano Tabor privabila približno 800 gledalcev, so rahlo pobudo imeli kazahstanski futsalisti, a si niso priigrali resnejše priložnosti za zadetek. Toda v 6. minuti se je mreža zatresla, ko je Albert Akbalikov žogo z desne strani udaril proti golu, je končala v desnem spodnjem kotu vrat Slovenije. Tri minute pozneje je Žiga Čeh, ki je za reprezentanco igral 46. tekmo, dosegel že svoj 17. gol v majici s slovenskim grbom. Mariborčan, ki igra za Dobovec, je s kakšnih desetih metrov sprožil silovit strel in žoga je obtičala v desnem zgornjem kotu kazahstanskih vrat. V nadaljevanju je bila igra izenačena, v 15. minuti pa so spet udarili gostje, ko jih je Dauren Tursagulov z nenadnim strelom s kakšnih osmih metrov še drugič popeljal v vodstvo, v zadnjih sekundah prvega polčasa pa je Taynan z udarcem iz daljine presenetil Berzelaka za 3:1.

Andrej Petelinsšek

Vratnica, ki jo je v 23. minuti po prodoru na polovico igrišča tekmeca z močnim udarcem zadel vratar Berzelak, je bila obetavna napoved za nadaljevanje tekme. In res, minuto pozneje je Igor Osredkar z natančnim udarcem s kakšnih osmih metrov z leve strani dosegel drugi gol za našo vrsto. Slavje na tribunah se še ni prav poleglo, ko je Teo Turk po samostojnem prodoru zadel za izenačenje. Navijanje gledalcev je še dodatno spodbudilo naše fante, ki so valili napad za napadom, a žoga poti do mreže, tudi ko je Denis Totošković zadel vratnico, ni našla.

Andrej Petelinšek

"Prevagal je ekipni duh, v igri se je čutilo, da nam ni bilo vseeno, da bi sedemdnevno druženje in garanje v pripravah ostalo brez nagrade. V nekaj minutah drugega polčasa smo rezultat proti vrhunski ekipi izenačili, in če igramo tako, kot smo v drugem polčasu, smo se sposobni kosati z vsakim tekmecem. Verjamem, da bomo tudi v nadaljevanju kvalifikacij uspešni in da bomo zaigrali na svetovnem prvenstvu," je povedal Žiga Čeh.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta