Že drugo leto zapored so najboljši v matematiki

TAJD
23.06.2019 06:16

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec je edina šola v Sloveniji, ki ima dva državna prvaka iz matematike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec

Na letošnjem 55. državnem tekmovanju je sodelovalo šestnajst učencev, ki so poleg dveh prvih nagrad osvojili še eno tretje mesto ter sedem zlatih in devet srebrnih Vegovih priznanj. Državna prvaka sta postala David Ahec med 6. razredi in Katarina Grilj v 9. razredu, ki je ponovila lanski uspeh in je edina učenka, ki je vse naloge rešila pravilno. Katarinin dosežek sta dopolnila še Matic Koren in Gal Detiček, ki sta prav tako zlata. Med 6. razredi se je Igor Ahec uvrstil v zgornjo desetino učencev in se veselil zlatega priznanja. V 7. razredu je Ela Skale osvojila tretje mesto v državi in tretjo nagrado, Alina Tomažič pa 15. mesto in zlato priznanje.
Tako so obenem že drugo leto zapored najuspešnejša šola na državnem tekmovanju iz matematike. Za to ima zagotovo veliko zaslug tudi mentor Žarko Šalabalija. "Na rezultate naših matematikov smo neizmerno ponosni. Za šolo so ti dosežki pokazatelj, da z dobro načrtovanim delom in s podporo staršev tudi učenci manjše šole lahko dosežejo izjemne uspehe. Seveda so največ dela za takšen uspeh opravili učenci sami, ki so vestni, polni znanja in s katerimi je užitek delati. Za učitelja je zadovoljstvo učencev ob doseženih uspehih največja nagrada, a hkrati motivacija za zavzeto delo še naprej," pravi učitelj matematike Šalabalija in dodaja, da je to tudi potrditev, da na šoli znajo in zmorejo pri učencih vzbuditi zanimanje za matematiko. In sicer tako, da je zabavna, zanimiva in predvsem vedno znova velik izziv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta