Zgornja Polskava: Po enem letu dočakali novo trgovino, edino v kraju

Natalija Sinkovič
10.09.2023 05:20

A ne le trgovina z živili, v Mariborski ulici 47 je zaživel celoten objekt s stanovanji in pošto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V centru so v petek so odprli še trgovino.
Igor Napast

V novem večfunkcionalnem objektu na Zgornji Polskavi že od 24. avgusta deluje pogodbena pošta, odprta sta tudi pisarna z zavarovalniškim zastopanjem Ninel in gostinski lokal," je razložila Maja Motaln, ki je bila skupaj s partnerjem Matejem Špesom investitor in gradbenik celotnega objekta, sedaj sta tudi njegova upravnika.

Na prvi šolski dan so v pritličnih prostorih objekta odprli še težko pričakovano trgovino z živili. Prvi september je bil zato za prebivalce Zgornje Polskave poseben dan, prav tako tudi za družbo Mercator. Ta je v novih prostorih v Mariborski ulici odprla eno najsodobnejših trgovin. "Zavedamo se, da v lokalnem okolju ni trgovine in da je minilo ravno eno leto, odkar smo v kraju zaprli našo trgovino, ki je bila edina na Zgornji Polskavi. Zato je bil že čas. Vemo, da je lokalna skupnost trgovino težko pričakovala," je na otvoritvi povedala Manica Zupanič, direktorica maloprodaje malih formatov za celotno Slovenijo pri Mercatorju.

Suzana Papež Sakelšek, poslovodkinja v trgovini na Zgornji Polskavi, in Manica Zupanič, direktorica maloprodajnih formatov pri družbi Mercator
Natalija Sinkovič

Nova trgovina je velika 300 kvadratnih metrov in ponuja več kot 6000 izdelkov, prejšnja jih je dobrih 2000. "Velik poudarek je na sveži ponudbi - sadju, zelenjavi, pekovskem pecivu. V Mercatorju si tudi želimo, da je kupec čim hitreje postrežen, zato trgovina ponuja samopostrežno linijo kruha, pekovskega peciva in delikatese. Zagotavljamo dnevno svežino, saj vse spečemo na prodajnem mestu, kupcu pa omogočimo, da si sam izbira," še pove Zupančičeva. "Enako je v delikatesi. Dnevno sveže, vnaprej narezane salame. Kupec jih lahko samo vzame. In pa imamo zelo bogato pestro ponudbo izdelkov našega invalidskega podjetja. To so pripravljeni sendviči, slaščice, solate za malico. Prepričana sem, da bodo krajani zadovoljni. Mi si bomo seveda prizadevali in naredili vse, kar je v naši moči, da bo ekipa, ki je strokovna, prijazna, znala ustreči željam kupcev."

V trgovini je sedem zaposlenih, nekaj jih je delalo že v prejšnji trgovini, vsi pa so iz lokalnega okolja. "Zaposleni smo res zelo veseli, da je market Zgornja Polskava odprt, saj smo ga vsi skupaj z domačini že težko čakali. Trgovina je lepa in sodobna, mi pa bomo poskrbeli, da bo tudi dobro založena," je ob odprtju povedala poslovodkinja Suzana Papež Sakelšek.

Mercator je ob tej priložnosti doniral 1000 evrov PGD Zgornja Polskava, na slovesnosti ob odprtju so zapeli otroci iz vrtca, trak so prerezali predsednik Mercatorjevega poslovodstva Tomislav Kramarić, direktor Mercatorjevega področja maloprodaja Samo Gorjup, poslovodkinja trgovine Suzana Papež Sakelšek in predsednik Krajevne skupnosti Zgornja Polskava Uroš Klajderič. Trgovina bo odprta od ponedeljka do petka od 7. do 20. ure, v soboto pa med 7. in 19. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta