Zvezdana Mlakar na Ptuju med bralci

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
15.04.2023 06:30

V Knjižnici Ivana Potrča na Ptuju je bralna značka za odrasle letos povezana z ogledi filmov, v kinu bo tudi zaključna prireditev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z leve: Branka Bezeljak, Zvezdana Mlakar in Liljana Klemenčič
Slavica Pičerko Peklar

Bralna značka za odrasle, ki jo že dobrih dvajset let vodijo v Knjižnici Ivana Potrča na Ptuju, se je tokrat začela z zgovorno gostjo Zvezdano Mlakar, igralko in televizijsko voditeljico, rojeno na Ptuju. V pogovoru, ki ga je vodila Zvezdanina prva gledališka mentorica Branka Bezeljak, je v sproščenem klepetu igralka (zdaj je tudi pisateljica, lani je izšla njena knjiga Pogovori, ki so mi spremenili življenje) s prijateljicami iz mladosti spregovorila o svojem gledališkem delu, ki ji je pomagalo tudi pri vodenju odmevnih televizijskih pogovorov: "Bila sem čuječa, kar mi je zagotovo dalo gledališko ustvarjanje. Naši pogovori so temeljili na zaupanju in, ja, rada imam ljudi." Da je v življenju prebrodila vrsto izzivov, je odkrita Zvezdana in še: "Vedno sem bila dobra delavka, nisem pa po 'reglcih' in to me je včasih teplo. Sem pa v vseh letih brskanja po sebi našla svoj mir in se veselim novih izzivov, tudi na domači kmetiji, ne le na gledališkem in še kakšnem odru." Da se je včasih kar bala, da bo Zvezdano gledališki svet prizadel, je v pogovoru povedala Branka Bezeljak, ki njo, kakor vse svoje igralce, še vedno spremlja na gledaliških poteh.

Letošnja bralna značka za odrasle, običajno sodeluje blizu sto bralcev in bralk, je preplet napisanih zgodb in njihovih filmskih uprizoritev. "V branje ponujamo dela, po katerih so bile tudi posnete zgodbe in si jih je mogoče ogledati kot filmske uprizoritve. Bralcem predlagamo 15 knjižnih poslastic - od Tavčarjevega Cvetja v jeseni do Lainščkovega Petelinjega zajtrka. Novembra, ko bo zaključek letošnje bralne značke, se bomo srečali na eni od filmskih predstav v našem starem kinu, ki se po zaslugi Nine Milošič lahko postavi z zares kvalitetnim programom in pestro ponudbo filmskega in še kakega dogajanja za prav vse generacije obiskovalcev," vabi Liljana Klemenčič, iz ptujske knjižnice, kjer je tudi vzniknila ideja o bralni znački za odrasle in se razširila po Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta