(POGLED) Kolumna Rasta Ovina: Bo kdaj obstajala politična podpora za spremembe pojmovanja in sistema nagrajevanja?

Rasto Ovin
11.01.2024 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
V nadaljevanju preberite:

- Lahko rečemo, da čim bolje deluje trg dela, preglednejše bo deloval način nagrajevanja po dejanskem prispevku zaposlenih. Slovenija je še zmeraj med družbami, kjer verjamemo, da je moč trg onemogočati.

- Seveda ne zavidam kolegici in odlični strokovnjakinji, ki je pred časom prevzela ministrstvo za zdravje, čeprav tudi nje ne bo nihče silil, da bi se spopadla s sistemskim problemom tako imenovanih dvoživk med zdravniki. Zaradi premajhne politične volje za spremembe in za reforme, ko je bil za to najboljši čas, je postala praksa že tako ukoreninjena, da bi bilo treba kar nekaj vlad, ki bi najprej morale razumeti problem, nato pa imeti še zadostno politično voljo, da bi jo prekinili.

- Vrhunski kadri naj se tudi v skladu s poslanstvom, ki ga čutijo, odločijo, ali bodo polno delovali v javnem sektorju ali pa se bodo preselili v zasebni sektor z njegovimi velikimi nagradami, a tudi z velikimi naložbami in tveganji.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta