(FOTO in VIDEO) Večerovo in Vestnikovo soočenje: Kdo bo zasedel županski stolček v Murski Soboti?

Rok Šavel, Vestnik
01.12.2022 08:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oba kandidata, tako Andrej Mešič (na desni) kot Damjan Anželj, v svojem programu pozornost dajeta razvoju športne infrastrukture.
Oba kandidata, tako Andrej Mešič (na desni) kot Damjan Anželj, v svojem programu pozornost dajeta razvoju športne infrastrukture.
Igor Napast
Zdaj gre zares. Nedalja se približuje in z njo drugi krog, ko se bo v MO Murska Sobota naposled vendarle odločilo, kdo bo nov župan - Damjan Anželj ali Andrej Mešič. Slednji je priznal, da je sprva razmišljal o neodvisni županski kandidaturi, a se je zaradi treh svetniških mandatov na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) odločil drugače. Medtem ko Anželj, kandidat Socialnih demokratov (SD), glede nepodpore svetniške skupine Svobode pred drugim krogom pravi, da na lokalnem nivoju ni mesta za razdvajanje, zato pričakuje, da bodo pogovori stekli po volitvah. Mešič priložnost za delovna mesta z visoko dodano vrednostjo vidi predvsem v večji pozornosti, ki bi jo bilo treba nameniti poklicni izobrazbi. Anželj pa je kot gospodarsko prednost izpostavil predelovalno dejavnost in pri tem navedel srednja in manjša podjetja, ki jim mora mestna občina pomagati, jih spodbujati in omogočiti dobre infrastrukturne pogoje. Oba kandidata za župana soboške občine v svojem programu pozornost dajeta razvoju športne infrastrukture, pri čemer je eden izmed največjih projektov, ki je ocenjen na okoli 26 milijonov evrov, Športnorekreacijski center Fazanerija.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta