Hotel Diana v stečaj

Timotej Milanov
01.06.2020 20:00

Po letih težav s poslovanjem se zgodba soboškega podjetja bliža koncu. Predlog za stečaj vložilo vodstvo - sicer bi ga delavci

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihodnost hotela in zaposlenih je z napovedanim stečajem še bolj negotova.
Nataša Juhnov

Delamo vse, da bi Hotel Diana kljub temu še naprej obratoval, pravi direktor družbe Boštjan Serec, ki omenja tudi možnost ustanovitve novega podjetja. A podrobneje o tem še ne želi govoriti, saj pravi, da je treba najprej izpeljati stečaj družbe, za katerega so se naposled odločili predvsem zaradi likvidnostnih težav pri poslovanju.
Generalna sekretarka Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Breda Črnčec pravi, da to še ni razvidno iz javno dostopnih listin. Če bo tako do konca tedna, bodo predlog za stečaj vložili delavci sami. Po njenih besedah je podjetje delavcem dolžno še regres iz leta 2016, del regresa iz 2017., za lansko leto pa so dobili izplačanih samo 221 evrov regresa, čeprav je po kolektivni pogodbi polni regres znašal 1050 evrov. Prav tako v podjetju 21 delavcem dolgujejo še jubilejne nagrade za deset let dela. Iz preteklih let je ostalo neizplačanih tudi 5500 presežnih ur. Marca so zaposleni dobili plačanih samo 60 evrov za februarsko plačo, 15 delavcem pa so plačali še 200 evrov na roko. Kot še pove, v Hotelu Diana niso bili upravičeni do izkoriščenja sredstev iz interventnega ukrepa čakanja na delo zaradi epidemije koronavirusa, ker niso pravočasno plačevali vseh prispevkov. Sindikat bo, pravi, dal delavcem vso potrebno podporo v postopku stečaja, prav tako so se za pomoč že obrnili na Rdeči križ in Karitas.

Prihodnost hotela in zaposlenih je z napovedanim stečajem še bolj negotova.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta