Nevarnosti v Pomurju še ni konec: Mura še vedno ogroža stanovalce

Vestnik
07.08.2023 15:50

V več vaseh ob Muri na cestah stoji voda, hiše branijo s protipoplavnimi vrečami. Stanje vseh vodotokov
na območju lendavske občine je stabilno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Nevarnosti za vasi ob Muri danes še ni bilo konec, težave so med drugim v Bakovcih, Dokležovju, Veržeju, Spodnje Krapje pa je še vedno popolnoma pod vodo. Nekateri stanovalci so ostali ujeti v hišah, saj jih niso želeli zapustiti. Dostop do njih je še vedno možen le s čolni, voda je namreč upadla za zgolj kakšnih pet centimetrov. V Bakovcih se je razlil potok Mokoš, voda se je razlila po ulicah. Tam je več gasilskih društev, gasilci polnijo vreče s peskom in poskušajo zaščititi hiše. Vodo imajo na ulicah tudi v Dokležovju, kjer se je Mura razlila iz kanala pri postaji. Podobne razmere so danes tudi v Veržeju, kjer se je pri igrišču protipoplavno območje popolnoma napolnilo z vodo. Gasilci so prečrpavali vodo iz nekaterih dvorišč v območje protipoplavnih nasipov.

V Lendavi stanje vseh vodotokov stabilno

Dobra novica pa je prišla iz lendavske občine, tam je stanje vseh vodotokov stabilno. Na sedežu lendavske občine se je sestal razširjen štab civilne zaščite občine Lendava, ki ga župan Janez Magyar vodils terena. Prisotni so si izmenjali uradne informacije, ki so jih zabeležili na terenu. Zaključili so, da je stanje vseh vodotokov stabilno, težave povzročajo zaledne vode na območju naselij Hotiza - Mirišče in Kot. Tudi v Kotu je stanje stabilno, vendar resno. Gasilci in pripadniki civilne zaščite so povedali, da obvladujejo trenutno stanje, intervencijo pa vodi župan. Dodatni ukrepi niso predvideni, ostale kritične točke v Gornjem Lakošu in Benici pa so stabilne.

Poplave ob reki Muri 
Majda Hovat, Vestnik

Dovolj toplih in hladnih obrokov

Sanirali bodo poškodovano cestišče na Benici ter pot pred nasipom v Gornjem Lakošu, analizirali bodo tudi stanje protipoplavnih vreč, ki so še na razpolago, in po potrebi dopolnili zaloge. Zagotovljena je zadostna količina toplih in hladnih obrokov, vode in prigrizkov za gasilske enote in prostovoljce na terenu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta