Podal odstopno izjavo: Robert Celec zapušča RIS Dvorec Rakičan

Rok Šavel, Vestnik
10.11.2023 15:00

Direktor zavoda RIS Dvorec Rakičan je na današnji seji sveta zavoda povlekel pričakovano potezo in je podal odstopno izjavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Cipot

Po konstitutivni seji se je na prvi redni seji sestal sveta zavoda RIS Dvorec Rakičan. Na tokratni seji naj bi končno spregovorili tudi o vročem dogajanju okoli javnega zavoda in direktorja na udaru Roberta Celca, ki ga bremeni kup zadev, od kriminalistične preiskave do goljufije z evropskimi sredstvi in številnih močnih ugotovitev v notranji reviziji poslovanja.

Podal tudi odpoved pogodbe o zaposlitvi

Kot po napovedih, pa je Celec na današnji seji sveta zavoda povlekel pričakovano potezo in je podal odstopno izjavo. Mestni svet je namreč že podal predhodno soglasje k njegovi razrešitvi, a končno besedo ima pri tem svet zavoda, ki pa mu je direktor prihranil muke. Svet zavoda je, kot nam je potrdila predsednica Petra Cajnko, njegov odstop sprejel, ravno tako pa je Celec podal odpoved pogodbe o zaposlitvi. Funkcija in zaposlitev v javnem zavodu bosta mu prenehali 28. novembra. To je tudi dan, do katerega mora RIS Dvorec Rakičan podati odzivno poročilo oziroma Službo za notranjo revizijo Mestne občine Murska Sobota obvestiti o sprejetih in izvedenih ukrepih glede na ugotovljeno v notranji reviziji. To bo torej zadnje dejanje Roberta Celca, kateremu bi prihodnje leto potekel tretji mandat na čelu rakičanskega dvorca, v vlogi direktorja. Ob koncu njegove poti v dvorcu bo na sporedu nova seja sveta zavoda, na kateri bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja RIS-a, v nadaljevanju pa izvedli tudi razpis za imenovanje Celčevega polnopravnega naslednika.

RIS Dvorec bodo postavili nazaj na prave temelje

Soboški župan Damjan Anželj je dejal, da je odstop Celca pričakoval, mestna občina, ki je ustanoviteljica javnega zavoda, pa sedaj od sveta zavoda pričakuje, da bo nadaljeval z ukrepi, ki bodo RIS Dvorec postavili nazaj na prave temelje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta